Sanatate

'Saptamana prevenirii alergiilor pe SanatateaTV.ro

Alergie sau intoleranta? Este intrebarea ce constituie punctul de plecare in articolele care vor fi publicate pe SanatateaTV.ro in Saptamana prevenirii alergiilor, care va avea loc in perioada 23-27 august 2010.

Multi dintre oameni se considera alergici insa, din fericire, alergiile adevarate sunt inca rare. Exista o distinctie intre alergie si intoleranta care in momentul de fata nu este foarte clara nici in tratatele de specialitate. Termenul “alergie alimentara” este folosit deseori pentru a include orice tip de sensibilitate sau intoleranta, insa exista anumite diferentieri.

Alergiile se definesc ca niste reactii exagerate ale organismului la unele substante prezente in mediul inconjurator. Substantele produc anumiti anticorpi care declanseaza un sir de reactii in urma carora apar manifestarile alergice. Una dintre cele mai frecvente tipuri de alergii este cea la polen. Exista mai multe tipuri de reactii alergice: medicamentoase, alimentare sau cele cauzate de soare. Toate aceste aspecte vor face subiectul emisiunilor postate in Saptamana prevenirii alergiilor pe SanatateaTV.ro. Astfel, cele mai interesante tematici privesc: Alergiile la praf si la insecte, Reactiile alergice medicamentoase, Alergiile. Alergiile alimentare si Alergiile la soare. Alergiile copiilor.

Este foarte important sa constientizam faptul ca alergiile ne pot pune in pericol viata. Spre deosebire de o intoleranta alimentara, alergiile ne pot afecta grav organismul. Explicatia pentru acest fapt este aceea ca sistemul imunitar identifica o substanta, care in mod normal este inofensiva, drept o amenintare, si lanseaza un contraatac imediat cum aceasta intra in contact cu organismul.

Sunt suficiente cateva minute (uneori poate dura o ora) pentru ca simptomele sa evolueze rapid si sa se manifeste prin: inrosire, usturime si uneori umflarea buzelor, a gurii si gatului, deficienta respiratorie si chiar voma.

Care sunt cele mai importante tipuri de alergii, cum le putem preveni si, mai ales, cum le putem trata? Sunt intrebari la care veti gasi raspunsul in cadrul articolelor de pe SanatateaTV.ro in saptamana dedicata acestor reactii cu care organismul nostru se poate confrunta. Alergia, un pericol greu de identificat, Cauzele psihologice ale alergiilor, Manifestarea alergiilor, Alergia la praf, cauze si simptome sunt doar cateva dintre tematicile pe care le puteti accesa.

Este important sa atragem atentia asupra afectiunilor alergice cu atat mai mult cu cat, in randul copiilor, ele constituie a doua cauza de imbolnavire, dupa infectiile cailor respiratorii. Astfel ca alimentatia si factorii de mediu, precum apa sau aerul, sunt cateva dintre reperele demne de luat in seama in declansarea alergiilor. In cazul copiilor, insa, este importanta si contributia parintilor in adoptarea unor masuri de prevenire a alergiilor.

SanatateaTV.ro va invita in Saptamana prevenirii alergiilor sa urmariti materialele postate pe portalul televiziunii pentru a va informa cat mai bine asupra diferentelor dintre intoleranta si alergii, dar si despre efectele acestora si modalitatile prin care le putem preveni.

http://www.sanatateatv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *