Stiri

Samsung – opt premii de design

Samsung a anunţat că este compania câştigătoare a nu mai puţin de 8 premii International Design Excellence pentru anul 2009, incluzând distincţia de aur pentru seria de televizoare 7000 LED HDTV, player-ul Blu-ray BD-P4600 şi cuptorul Dual-Cooking BTS1. Premiile au fost anunţate de către revista BusinessWeek si de Industrial Designers Society of America. IDEA (International Design Excellence Awards) este prima competiţie internaţională ce onorează excelenţa în design-ul produselor, design-ul eco, ambalaj, strategie, cercetare şi concepte. Cele opt premii câştigate de Samsung marchează cel mai mare palmares din istoria companiei realizat într-un an şi urcă numărul premiilor câştigate de-alungul timpului la 23, situând compania pe primul loc între câştigătorii IDEA la categoria corporate din ultimii şase ani.

“Suntem onoraţi să primim recunoaşterea din partea celor mai mari designeri din lume. Cu atât mai mult cu cât aceste premii vin pe fundalul unei dedicări susţinute pentru a insufla design de calitate produselor de larg consum, care să ofere şi practibilitate sporită şi eficienţă în consumul de energie,“ a precizat Boo Keun Yoon, Head of Visual Display Division în cadrul Samsung Electronics. “De la televizoare HDTV LED până la cuptoare cu funcţionalitate multiplă, playere MP3 arătoase, playere Blu-ray care funcţionează la fel de bine precum arată, laptopuri ce se mulează atingerii umane, Samsung este fruntaşa pieţei cu aceste produse creative.”

În plus faţă de cele trei distincţii de aur, Samsung a mai primit două premii de argint, trei de bronz şi a fost de două ori finalistă, demonstrând o expertiză bogată în design la categorii diferite de produse.

Premiile de aur IDEA

Seria 7000 LED HDTV: Televizoarele LED Samsung stabilesc o noua cotă, nu numai pentru companie dar pentru întreaga industrie HDTV, prezentând un profil foarte subţire şi lucios ce poate fi aşezat pe perete asemena unui tablou. Designul LED oferă o experienţă excepţională a vizionării cu nuanţe mai adânci de negru şi contrast mult îmbunătăţit. Televizorul foloseşte cu 40 % mai puţină energie faţă de un televizor LCD convenţional.

“Seria 7000 LED HDTV de la Samsung este o nouă interpretare a televizorului, văzut ca o ramă elegantă şi subţire,” a precizat Stefanie Kubanek, partener la Pentagram Design şi unul din cei 20 de experţi în design din juriul IDEA. “O tehnică de injectare inovativă şi ecologică permite folosirea mai multor culori, iar de aici rezultă ideea de sticlă cu accent pe transparenţă, culoare şi lumină. Televizorul va influenţa viitorul produselor de divertisment.”

Player-ul Blu-ray BD-P4600: Acest player Blu-ray are la bază design-ul subţire al televizoarelor LED şi extinde tehnologia patentată “Touch of Color” la o nouă categorie de produse. Dispune de BD-Live şi acces la Internet, se pot viziona filme NetFlix, asculta muzică Pandora dar şi prelua fotografii, muzică şi filme de la un calculator printr-o conexiune wireless de 802.11n.

“Player-ul Samsung BD-P4600 este un produs foarte frumos ce combină precizia tehnologică şi procesele inovative de concepere cu un grad ridicat de sofisticare şi eleganţă. Este un obiect dezirabil care ţi se adresează, nu numai să-l priveşti, ci şi să-l atingi,“ a precizat Kubanek.

Cuptorul Dual-Cooking BTS1: Acest nou cuptor compact şi ecologic, dispune de un spaţiu de gătit ajustabil ce oferă o multitudine de opţiuni pentru gătit. Cuptorul poate cuprinde un fel mare de mâncare, precum o friptură sau poate fi împăriţit în două compatimente controlate individual. Aceasta va permite utilizatorilor să prepare două feluri de mâncare la temperaturi diferite şi timpi diferiţi, sau să salveze energie folosind doar jumătate din spaţiu pentru a găti un fel de mâncare mai mic. Acest cuptor reduce de asemenea timpul şi energia necesare pentru a curăţa cuptorul cu un sistem nou de curăţare.

Premiile de argint IDEA

Monitorul LCD P2370: Acest monitor LCD foarte subţire oferă un design transparent cu marginile curbate şi un suport transparent care dă iluzia unui ecran ce pluteşte în aer. Rama monitorului este prietenoasă cu mediul, fiind produsă fâră componente organice Hg si volatile.

Imprimanta cu matriţă: Această imprimantă minusculă produce rapid etichete ce pot fi folosite la activitâţile zilnice de la birou sau la materialele pentru educarea copiilor. Imprimanta ocupâ un spaţiu mic pe birou.

Premiile de bronz IDEA

MP3 player YP-S2: Strălucitorul MP3 player YP-S2 simplifică redarea muzicii cu un design atrăgător, compact şi intuitiv. MP3 player-ul elimină ecranul LCD pentru a crea un obiect în forma unei pietre de râu care poate fi folosit la orice vârstă. Forma unică îţi permite să redai, să opreşti sau să sari la o nouă piesă în timp ce player-ul este într-o geantă sau buzunar. Utilizatorii pot asorta şnurul cu căşti la ţinuta zilnică.

Netbook Samsung Go(tm) (N310): Samsung Go are un exterior în formă de portofel ce adăposteşte un display LED de 10,1 inch. Conceput pentru confort şi portabilitate, dispune de taste în formă de pietră rotundă, margini îmbrăcate în sticlă, procesor Intel Atom şi o multitudine de opţiuni de conectivitate.

Campanie socială prin telefon – Live: Cu acest smart phone te poţi conecta la campaniile de responsabilitate socială, contribui la cauzele tale preferate şi genera ştiri pentru acele cauze, evidenţiindu-le totodată pe spatele telefoanelor. În calitate de “primul smart phone implicat social”, acest telefon poate fi personalizabil pentru a susţine jungla amazoniană cu un capac verde şi o formă de frunză încrustată, încălzirea globală este reprezentată de un design ce înfăţişează un urs polar iar problema foametei copiilor din Africa de o carcasă portocalie.

În plus faţă de numeroasele premii IDEA, ediţia internaţională a BusinessWeek a clasat Samsung pe locul 25 în topul celor mai mari importante branduri din 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *