Evenimente

Romeo si Julieta, cel mai bun spectacol la Festivalul de Teatru Butrinti

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” a participat in perioada 18-22 iulie 2010 la Festivalul International de Teatru „Butrinti 2000” – Albania cu spectacolul „Romeo si Julieta”. Evenimentul a avut loc pe data de 20 iulie, ora 21.30 si a fost apreciat de public si de presa albaneza drept „cel mai bun spectacol din cadrul festivalului, un spectacol plin de energie si dinamism, intr-o interpretare minunata”. Spectacolul s-a desfasurat pe scena Teatrului Antic din cadrul Parcului National Butrinti si s-a jucat in prezenta unei sali pline, de aproximativ 700 de locuri, care a aplaudat in picioare minute in sir la finalul reprezentatiei.
La spectacol au participat si reprezentanti ai Ministerului Culturii din Albania si din cadrul Ambasadei Romaniei, dar si jurnalisti internationali, care au laudat efortul artistilor TNO, pe care i-a numit „adevarati ambasadori ai Romaniei in strainatate” si au apreciat spectacolul ca fiind „punctul culminant al festivalului, un spectacol de amploare care a starnit entuziasmul publicului, prin jocul de lumini si sunete si prin interpretarea muzicala deosebita”.
Spectacolul prezentat in cadrul festivalului a fost o adaptare a musicalului de pe scena TNO si este prima participare a spectacolului „Romeo si Julieta” la un festival international in afara tarii.
Festivalul International de Teatru „Butrinti 2000” este un eveniment anual desfasurat in Albania, in mai multe locatii din cadrul sitului arheologic Butrinti, o asezare care dateaza din vremea Greciei Antice. Complexul arheologic de la Butrinti se afla pe lista monumentelor protejate UNESCO si este situat aproape de granita de sud a Albaniei, la 10 km de Corfu.
Festivalul a fost creat la initiativa Centrului National de Teatru Mediteranean cu scopul de a pune in valoare mostenirea istorica a vechiului oras Butrinti dupa mai bine de 2500 de ani. De-a lungul timpului, festivalul a gazduit productii din peste 20 de tari si a adunat pana acum aproape 2000 de participanti si 40 000 de spectatori din Albania si din strainatate.
Pentru informatii suplimentare, persoana de contact este Cristina Nichimis, PR Executive, tel. 0758 111 270, email: cristina.nichimis@opereta.ro.
TNO „ION DACIAN” este o institutie publica de cultura finantata de Ministerul Culturii si Patrimoniului National
Partener principal:
Consiliul General al Municipiului Bucuresti
Cu sprijinul:
Primaria Sectorului 1 – Bucuresti

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” a participat in perioada 18-22 iulie 2010 la Festivalul International de Teatru „Butrinti 2000” – Albania cu spectacolul „Romeo si Julieta”. Evenimentul a avut loc pe data de 20 iulie, ora 21.30 si a fost apreciat de public si de presa albaneza drept „cel mai bun spectacol din cadrul festivalului, un spectacol plin de energie si dinamism, intr-o interpretare minunata”. Spectacolul s-a desfasurat pe scena Teatrului Antic din cadrul Parcului National Butrinti si s-a jucat in prezenta unei sali pline, de aproximativ 700 de locuri, care a aplaudat in picioare minute in sir la finalul reprezentatiei. La spectacol au participat si reprezentanti ai Ministerului Culturii din Albania si din cadrul Ambasadei Romaniei, dar si jurnalisti internationali, care au laudat efortul artistilor TNO, pe care i-a numit „adevarati ambasadori ai Romaniei in strainatate” si au apreciat spectacolul ca fiind „punctul culminant al festivalului, un spectacol de amploare care a starnit entuziasmul publicului, prin jocul de lumini si sunete si prin interpretarea muzicala deosebita”. Spectacolul prezentat in cadrul festivalului a fost o adaptare a musicalului de pe scena TNO si este prima participare a spectacolului „Romeo si Julieta” la un festival international in afara tarii. Festivalul International de Teatru „Butrinti 2000” este un eveniment anual desfasurat in Albania, in mai multe locatii din cadrul sitului arheologic Butrinti, o asezare care dateaza din vremea Greciei Antice. Complexul arheologic de la Butrinti se afla pe lista monumentelor protejate UNESCO si este situat aproape de granita de sud a Albaniei, la 10 km de Corfu. Festivalul a fost creat la initiativa Centrului National de Teatru Mediteranean cu scopul de a pune in valoare mostenirea istorica a vechiului oras Butrinti dupa mai bine de 2500 de ani. De-a lungul timpului, festivalul a gazduit productii din peste 20 de tari si a adunat pana acum aproape 2000 de participanti si 40 000 de spectatori din Albania si din strainatate. Pentru informatii suplimentare, persoana de contact este Cristina Nichimis, PR Executive, tel. 0758 111 270, email: cristina.nichimis@opereta.ro.

TNO „ION DACIAN” este o institutie publica de cultura finantata de Ministerul Culturii si Patrimoniului National

Partener principal:Consiliul General al Municipiului Bucuresti

Cu sprijinul:Primaria Sectorului 1 – Bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *