Retete pe muchie de tigaie, povestite de Dan Chisu

Cine nu s-a gandit, macar o data in viata, ca ar putea intra la un moment dat in bucatarie si ar putea sa inventeze felul “acela” de mancare? Probabil, fiecare dintre noi. Putini sunt, insa, cei care au incercat. Si mai putini sunt cei care au avut curajul sa scrie despre experientele lor gastronomice.

Si daca ar fi sa ne gandim la numarul celor care au incercat sa imbine arta cu gatitul, cu siguranta ne-ar ajunge degetele de la o mana pentru a-i numara. Dan CHISU este unul dintre ei.

«Inainte, cu mult inainte de a deschide restaurantul Esperanto, gateam o data pe saptamana pentru prieteni. Venea cine dorea, chiar si neinvitat. Era un fel de joia gatitului. Apoi m-am plictisit de ei, si mai mult de spalat vase dupa ei. Asa ca am inceput sa gatesc in deplasare.

Am facut-o cu mare pasiune, mai ales ca dadeam telefon si spuneam ce imi trebuie, aparand ca un sensei, doar cu jumatate de ora inainte de masa. Atunci am inceput sa inventez. Pentru ca niciodata nu gaseam pe masa ceea ce comandam din piata. Pentru ca trebuie sa stii ca numai daca iti faci singur piata vei gati ce-ti doresti. Piata iti da inspiratie. Piata te face creativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *