Concerte

Recital Nicolae Dumitru – Liszt Dans le Metro

Metrorex in colaborare cu Institutul Cultural Francez va derula un nou proiect cultural, dedicat celebrarii celor 200 de ani de la nasterea marelui compozitor si pianist maghiar Franz Liszt .

Va invitam, asadar, in data de 11 iunie 2011, ora 11:00 in metrou, in statia Piata Unirii 1, unde va avea loc un eveniment special:

Recitalul pianistului Nicolae Dumitru – “Liszt – Dans le Metro”

Compozitor si pianist, creator si interpret totodata, Franz Liszt a transpus in sunete preaplinul unei existente tumultuoase si explozive. Personalitate puternica, el a revolutionat tehnica pianului. In urma cu un secol si jumatate, compozitorul facea un turneu in Tarile Romane cu un pian adus din vestul Europei. Legenda spune ca atunci s-a intalnit cu Barbu Lautaru; se pare ca intalnirea lor a influentat unele teme din “Rapsodia romana pentru pian”. Muzica lui Franz Liszt a supravietuit timpului prin frumusetea si profunzimile ei, plasandu-l pe creator in panoplia personalitatilor culturii muzicale universale.
Nicolae Dumitru, artist cu calitati extraordinare, infatisand o foarte bogata si minutioasa tehnica, o ampla varietate de nuante interpretative. A sustinut recitaluri la Stockholm, Viena, Baden am Wien, Lisabona, Madrid, Barcelona, Budapesta, Venetia, Roma. In cadrul Anului aniversar Frederic Chopin 2010 a fost invitat in festivalul “Palatele Sankt – Petersburgului”, Capella Academica de Stat din Sankt -Petersburg si la Galeria Armelor din Kremlin (Moscova), in festivalul “Noptile pianistice de la Chisinau” si a sustinut un recital si un master-class la Accademie d’Ete d’Aix-en-Provence.
Evenimentul la care va asteptam isi propune sa demonstreze ca spiritul liber al unui iubitor de muzica, de arta in general este a-spatial, ca bucuria creatiei adevarate poate fi oferita si primita si intr-un spatiu neconventional, cum este o statie de metrou; recitalul se doreste, de asemenea o invitatie adresata tinerilor si nu numai, catre salile de concerte.

SERVICIUL CABINET DIRECTOR GENERAL SI RELATII PUBLICE
contact@metrorex.ro
http://www.metrorex.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *