Concerte, LifeStyle, MUZICA

Recital de pian Mara Dobrescu in Sala Mare a Ateneului Roman

Mara DobrescuPianista Mara Dobrescu va sustine un recital de pian duminica, 10 iunie, incepand de la ora 19:00, in Sala Mare a Ateneului Roman. Programul recitalului inclus in cadrul stagiunii Filarmonicii “George Enescu” va cuprinde piese compuse de Scarlatti, Haydn, Chopin si Schumann.

Laureata a unor prestigioase concursuri internationale de pian, Mara Dobrescu a obtinut in 1996 o bursa a guvernului francez pentru continuarea studiilor in Franta. A absolvit Conservatorul National Superior de Muzica si Dans din Paris cu cele mai bune distinctii.

Mara Dobrescu a concertat in recital, cu orchestra sau in muzica de camera in sali importante din Europa, iar in acest an va debuta in Statele Unite.

Primul sau disc inregistrat in 2003 a fost dedicat Clarei si lui Robert Schumann, la casa de discuri “Long Distance”. Fiind distribuit de “Harmonia Mundi”, discul a fost remarcat de presa de specialitate (Le Monde de la Musique, Repertoire, Classica, etc). Recent, a beneficiat de indrumarile Marthei Argerich, J.C. Pennetier, D. Merlet si Patrick Cohen.

Maestrul Alfred Hoffman aprecia “[…] o individualitate remarcabila […], o personalitate de prim rang a interpretarii pianistice actuale. Avem in Mara Dobrescu o tanara personalitate despre care se va vorbi mult in viitor […]”, in timp ce Michel Le Naour remarca in revista “Le Monde de la Musique”: “…nu putem decat aprecia sonoritatea cristalina, fluiditatea articularii. Intotdeauna uimitoare prin rigoare, echilibru si eleganta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *