RETETE CULINARE

Rata cu masline

Ingrediente: o rata de aprox 1,2 kg si maruntaiele ei ficat, inima, pipota,sare, piper, sucul de la o lamaie, 150 g masline verzi, 20 g malai, 2 pahare vin alb sec, un buchet garni (cimbru, patrunjel, telina, maghiran), o ceapa mijlocie, 120 g unt, o bucata de paine. Preparare: Se toaca ceapa. Se caleste in 30 g de unt. Se adauga maruntaiele ratei si buchetul garni, vinul alb, apa in cantitate egala cu vinul si se fierbe la foc mic, neacoperit, timp de 45 de min.Se strecoara prin sita.

In 50 g de unt se prajeste rata la foc mare. Se adauga si bucatele de grasime de rata,malaiul, restul de unt, sare si piper si sosul preparat mai sus.Intr-un vas cu capac se pune rata si sosul si se da la cuptor la foc mediu pentru 50 de minute.

Maslinele se scufunda pentru 2 min in apa clocotita, apoi se scurg. Se adauga in sos, peste rata, se amesteca si se mai tine la cuptor pentru 15 min. Inainte de servire se adauga sucul de lamaie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *