Sanatate

Răsfăţ de sezon pentru un ten luminos

Lunile de iarnă s‑au sfîrşit, soarele vă mîngîie din nou cu razele sale calde, deci este momentul ideal de a vă adapta ritualul de îngrijire a tenului noului sezon.

Pe măsură ce temperatura mediului creşte, pielea şi părul pot avea tendinţa de a se îngrăşa, motiv pentru care este necesar să vă schimbaţi ritualul de înfrumuseţare, îngrijire a părului şi chiar de machiaj, adaptîndu‑vă noilor condiţii. Vă prezentăm cîteva sfaturi utile, care vă vor ajuta să vă simţiţi bine în propria dumneavoastră piele.

Schimbaţi‑vă felul de îngrijire a tenului

Nu doar corpul trebuie adaptat condiţiilor din zilele mai călduroase, ci şi felul în care vă îngrijiţi tenul. Primăvara este momentul ideal să vă achiziţionaţi o loţiune de curăţare mai delicată, care trebuie să fie aleasă în funcţie de tipul de ten. Optaţi pentru un gel cu o formulă mai delicată, care va curăţa tenul în profunzime, fără să provoace iritaţii, iar pentru eficienţă maximă este recomandat să efectuaţi operaţiunea de curăţare cel puţin de două ori pe zi.

În egală măsură, primăvara este sezonul ideal în care să începeţi să rehidrataţi pielea, pentru a o pregăti pentru arşiţa verii. Folosiţi în fiecare zi o cremă puternic hidratantă, pe care trebuie să o aplicaţi înaintea bazei de machiaj. Veţi reface astfel structura pielii, care pînă acum a fost asprită de acţiunea temperaturilor reci şi a aerului uscat. Cumpăraţi şi o mască facială hidratantă şi folosiţi‑o de două ori pe săptămînă. Veţi constata că aceasta va calma orice urmă de iritaţie şi va echilibra secreţia de sebum, conferind tenului prospeţime şi vitalitate.

Beţi multă apă

Cum hidratarea nu trebuie să vină numai din exterior, ci ÅŸi din interior, specialiÅŸtii recomandă să beÅ£i în fiecare zi apă. Dacă tenul nu este corect hidratat, poate părea îmbătrînit ÅŸi capătă un aspect uscat. Cea mai bună modalitate de a preveni deshidratarea este să aveÅ£i grijă să consumaÅ£i lichide în fiecare zi, aceasta în completarea “tratamentului” cu creme ÅŸi loÅ£iuni.

Nu uitaţi de exfoliere

Pentru a avea grijă de ten aşa cum se cuvine, este necesar să efectuaţi o exfoliere periodică, folosind un produs corespunzător. Alegeţi o cremă exfoliantă delicată, pentru a elimina celulele moarte şi pentru a ajuta tenul să‑şi recapete strălucirea şi prospeţimea. Gomajul regulat va îndepărta celulele moarte fără să deterioreze aspectul pielii şi fără să provoace iritaţii.

Protejaţi‑vă pielea de acţiunea razelor ultraviolete

Dintre toÅ£i factorii care cauzează îmbătrînirea prematură a pielii sau apariÅ£ia petelor ÅŸi a ridurilor, cel mai nociv este chiar soarele. Tocmai de aceea, odată cu venirea primăverii, este esenÅ£ial să aplicaÅ£i pe corp o cremă cu factor de protecÅ£ie cît mai mare (minimum 15), în special pe zonele expuse direct luminii soarelui (pe faţă, buze, gît, mîini ÅŸi picioare). Razele ultraviolete vă pot “ataca” pe parcursul întregii zile ÅŸi pot cauza probleme grave sănătăţii tenului. O cremă cu factor de protecÅ£ie va hidrata delicat pielea ÅŸi va reface cantitatea de uleiuri naturale care se pierde prin expunerea la soare, apă ÅŸi vînt, conferind tenului un aspect cît se poate de sănătos.

Sursa: www.evenimentul.ro

Cosmetice naturale pentru un ten sanatos!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *