LifeStyle

Primul docu-fiction din si despre Transilvania

Cea mai entuziasta echipa de profesionisti video, media, foto, reunita de REEA Image Studio, va invita la proiectia primului docu-fiction din serialul Povesti din Transilvania. 
Legende si povesti din jurul bisericilor de lemn sau inspirate din viata unor preoti de exceptie care au ctitorit aceste lacasuri de cult sunt prezentate intr-o maniera inedita.
Evenimentul are loc joi, 7 mai 2009, ora 17,00, la Teatru 74 din Tirgu-Mures.

Proiectul Povesti din Transilvania isi propune sa atraga atentia asupra unei parti importante din patrimoniul cultural national care pana acum a fost ignorata sistematic – bisericile de lemn.

De ce biserici de lemn? 
-pentru ca, desi sunt incomparabile ca dimensiuni cu marile catedrale ale lumii, reprezinta adevarate monumente de arhitectura
-pentru ca sunt reprezentative pentru spiritualitatea ardeleana
-pentru ca, desi exista biserici de lemn si in Norvegia, de exemplu, mesterii populari ardeleni sunt recunoscuti pentru maiestria lor
-pentru ca merita sa fie introduse in circuitele turistice si puse in valoarea prin povestile din jurul lor

De ce povesti?
-pentru ca oamenilor le plac povestile
-pentru ca aceste povesti, multe transmise prin viu-grai, vor disparea odata cu povestitorii lor
-pentru ca prin povesti putem crea un acces mai facil spre marile adevaruri istorice
-pentru ca Transilvania inseamna mai mult decat povestea lui Dracula.

Despre REEA

REEA dezvolta si ofera clientilor solutii complete pentru crearea/imbunatatirea identitatii vizuale, dezvoltare, gazduire si intretinere aplicatii internet-intranet, acoperind atat partea de programare, cat si cea de copywriting in functie de nevoile fiecarui proiect. 
Reea este un supermarket de servicii din domeniul programarii software si multimedia, cu servicii ce acopera si partea de prelucrare video, animatii 2D/3D, conceptii de campanii publicitare si tiparituri.
Cu o echipa de peste 100 de manageri proiecte, programatori, graficieni, admnistratori de retea si servere, specialisti in prelucrare/editare foto-video, relatii publice si copywriting REEA a acumulat experienta lucrand de peste zece ani pe proiecte pentru piata locala, vest-europeana si nord-americana.
In ultima perioada, echipa REEA s-a extins prin venirea unor oameni din media locala pentru realizarea proiectelor de comunitate, de branding al comunitatii locale.

Persoana de contact: Sorina Bota
Str. Piata Republicii nr. 41
540110, Tg. Mures
Tel/fax: 0265.264.856
Mobil: 0746.120.322
office@reea.net 
http://www.reea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *