Despre copii

Preselectie pentru Corul de Copii Radio

Radio Romania organizeaza duminica, 18 octombrie, ora 10.00, PRESELECTIE pentru Corul de Copii Radio. La preselectie pot participa copii cu varsta intre 8 si 13 ani – fete si 8 si 10 ani baieti. Preselectia va avea loc la sediul Radio Romania. Accesul se va face prin str. Temisana nr. 31.

Infiintat in 1945, Corul de Copii Radio este unul dintre cele mai vechi coruri de radiodifuziune din lume. De-a lungul celor peste 60 de ani de activitate, ansamblul a sustinut sute de concerte a capella sau vocal-simfonice, sub baghetele celor mai recunoscuti dirijori din tara si strainatate.

Corul de Copii Radio este locul in care educatia muzicala, disciplina, imaginatia si creativitatea copiilor sunt valorificate in manifestari de inalta performanta artistica, pe scene de concert din tara si strainatate.

Ca recunoastere a calitatilor vocale si interpretative, Corul de Copii Radio a primit in 2004 titlul de AMBASADOR Cultural al Uniunii Europene.

Ultimele proiecte ale corului AMADEUS, MOS CRACIUN.RO, ADIEMUS, STRALUCIRILE APEI, ESTHER si AMPRENTE au situat ansamblul la granita dintre arte (muzica, teatru si dans).

AMPRENTE este proiectul care vorbeste de lumea dinamica a autenticului romanesc, in care Corul de Copii Radio propune publicului ascultator un parcurs al spiritualitatii romanesti oglindite in muzica dedicata formatiilor corale cu voci egale. Proiectul a fost prezentat la festivaluri din Danemarca, Suedia, Germania si Bulgaria, unde a cunoscut atat aprecierea publicului larg, cat si a celui de specialitate.

AMPRENTE este proiectul cu care Corul de Copii Radio a participat la Simpozionul Mondial de Muzica Corala de la Copenhaga Danemarca din iulie 2008 cea mai prestigioasa manifestare de acest gen din lume. Prezenta Corului de Copii Radio in cadrul simpozionului a marcat prima participare romaneasca din istoria evenimentului.

Contact:
dirijor, Voicu Popescu
tel: 0722 353 191
fax: 0318 150 631
voicu_popescu@yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *