Despre copii

Premiera la Teatrul Ion Creanga – Seminte-Semi,marti, 7 aprilie, ora 18

Seminte- Semi Spectacol in cadrul Programului Educatia Timpurie.Teatru pentru 0-3 ani

Semintele zboara, pamantul le acopera, semintele si pamantul nasc impreuna o paine magica . Fara seminte, pamantul ramane sterp

Marti, 7 aprilie, ora 18, la sala de spectacole din Piata Amzei nr 13 va avea loc premiera spectacolului Seminte-Semi, coproductie realizata de Teatrul Ion Creanga Si Teatrul La Baracca – Testoni Ragazzi din Bologna, Italia. 
Seminte- Semi este un spectacol metafora despre miracolul vietii. Semintele au nevoie de atentie, timp si mai ales de dragoste pentru a deveni si perpetua. 
Un spectacol creat special pentru cei mai mici spectatori (copii cu varste cuprinse ntre 1-3 ani), dar adresat in acelasi timp si adultilor. 
Premiera in limba italiana a avut loc pe 6 martie la cea de a V-a editie a festivalului de teatru pentru copilaria timpurie (0-6 ani ) Visioni di futuro, visioni di teatro…, organizat de Teatrul La Baracca – Testoni Ragazzi, Bologna, Italia

Cum s-a nascut Seminte Semi ?
Teatrul Ion Creanga este, din 2006, coorganizator in cadrul proiectului european Small Size, the net, proiect care are drept scop promovarea importantei educatiei timpurii, prin intermediul productiilor teatrale, al atelierelor de lucru dedicate copiilor, actorilor, regizorilor si adultilor implicati in educatia copiilor (parinti si educatori). Proiectul a fost initiat de Teatrul La Baracca – Testoni Ragazzi (Bologna, Italia) si reuneste 6 teatre si organizatii culturale din Europa. 
Spectacolul coproductie Seminte- Semi, adresat copiilor cu vrste cuprinse ntre 1- 3 ani, este rezultatul muncii a 2 echipe, Teatrul Ion Creanga si Teatrul La Baracca Testoni Ragazzi. Impreuna, doua teatre, doua culturi, doua civilizatii s-au intalnit n acest proiect artistic si au creat un spectacol, in care, subordonand cuvntul, miscarii, efectelor vizuale si muzicii, ni se releva fragilitatea si forta de regenerare a vietii. 

In distributie: Julieana Draghici si Voicu Hetel
Regia : Valeria Frabetti
Scenariul: Valeria Frabetti, Julieana Draghici si Voicu Hetel
Design, decor si costume: Iuri Isar si Valeria Frabetti
Ilustratia muzicala: Valeria Frabetti Si Voicu Hetel

http://www.teatrulioncreanga.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *