Prajitura Carpati – reteta traditionala

Prajitura CarpatiIngrediente pentru foi: 3 oua intregi, o cana zahar, o cana ulei, o cana lapte,1 si 1/2 linguri de bicarbonat stins in otet, coaja de la o lamaie, 1 kg faina.
Mod de preparare: se freaca ouale cu zaharul, se pune uleiul treptat, laptele bicarbonatul, coaja de lamaie, faina;


– se framanta si se imparte in 10;
– se coc foile pe dosul tavii unse cu ulei
– se intind direct pe tava;

Ingrediente pentru crema:
750g zahar, 1,5 l lapte, 10 liguri de faina, 1,5 pachete margarina, 1/2 sticluta rom

Mod de preparare pentru crema: se arde zaharul pana se dizolva, se pune faina treptat amestecand mereu;
– se adauga laptele fierbinte cu polonicul amestecand;
– se ia de pe foc, se adauga margarina si cand se raceste putin romul;
– apoi calduta se pune pe foi;
– se lasa pana doua zi;
– prajitura se taie in 5 dreptunghiuri;
– fiecare parte se taie pe diagonala, bucatile astfel obtinute se ung cu ciocolata topita cu putin unt sau margarina.

 

Incearca si Prajitura cu ciocolata si branza sau Pasca de Paste

Cumpara un robot de bucatarie la un pret bun!

Comments

  1. By salomea

    Reply

  2. Reply

  3. By florina

    Reply

  4. By rodica

    Reply

  5. By gongonea

    Reply

  6. By corina

    Reply

  7. By anne marye

    Reply

  8. Reply

  9. By caty

    Reply

  10. By dana

    Reply

  11. By cris-cros

    Reply

  12. By lila

    Reply

  13. By aurelia

    Reply

  14. By alexandra

    Reply

  15. By Newsman

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *