Placinta cu branza de vaci

Pentru un aluat gustos, aveti nevoie de:

– 500 g – 1 kg faina de grau; 3 oua; 250 g de zahar tos;  un pachet de unt; sare dupa gust; praf de copt – 1 plic.

Umplutura
va fi alcatuita din: 3-4 oua proaspete; 400-500 g branza de vaci; stafide; scortisoara; 150 g zahar tos; zahar vanilat;  coaja rasa de portocala si lamaie (pentru un gust racoritor).

Intr-un vas mare se pune faina cernuta prin sita, untul, praful de copt, zaharul si sarea. Se face un aluat nici prea moale, nici prea tare, care va fi lasat jumatate de ora la dospit (de preferat intr-un loc rece). Dupa ce timpul a expirat, se vor intinde fasii cu sucitorul, care vor fi umplute cu amestecul de branza dulce, stafide si scortisoara. Placinta se va pune intr-o tava unsa cu ulei, iar inainte de a se da la cuptor se unge cu un ou batut. Cand placinta cu branza a capatat o nuanta aramie (inseamna ca s-a copt), se scoate din cuptor si se presara zahar din abundenta.

Pofta buna!

Sursa: www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *