RETETE CULINARE

Placinta (Clafoutis) cu faina de porumb si pere

Ingrediente pentru 4 portii: 100 g faina de porumb, jumatate de lamaie, un praf de sare, o lingurita de esenta de vanilie, 80 g zahar, 40 g pudra de migdale, 500 ml lapte, 1 kg pere, 2 oua, 10 g unt pentru uns forma.

Preparare:

Perele spalate se taie in sferturi, se indeparteaza casuta semintelor si se taie in felii subtiri. Se stropesc cu suc de lamaie.

Se incinge cuptorul la 180 de grade.

Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga si galbenusurile.

Se amesteca faina de porumb cu laptele rece, apoi se pune la foc mic si se amensteca cu grija pana se ingroasa.Se lasa la racit, apoi se amesteca cu vanilia, ouale si pudra de migdale.

Se unge forma cu unt, se toarna compozitia si se adauga perele deasupra. Se coace timp de 35 de min la bain-marie.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *