Evenimente

Pictorul Romeo Niram a fost decorat de Garda Reales Tercios din Spania

Sambata, 17 octombrie 2009, reprezentantii garzii Reales Tercios au organizat cea de a IX-a Editie a Reuniunii Oficiale Regele Juan Carlos I. La evenimentul care se desfasoara anual intr-un cadru solemn, au participat membrii institutiei din toate zonele Spaniei.
Artistul Romeo Niram a fost prezent la eveniment in calitate de invitat de onoare. In cadrul festivitatii, artistul a fost decorat de generalul Manuel Fuentes Cabrera, presedintele garzii Reales Tercios.

Romeo Niram a primit decoratia pentru merite deosebite. Am dorit sa ii acordam artistului aceasta distinctie pentru tabloul realizat pentru Printii de Asturias si pentru sprijinul altruist pe care ni l-a oferit, a declarat generalul Manuel Fuentes Cabrera.
Romeo Niram este singurul strain din garda Reales Tercios si unicul membru care a fost decorat la numai sase luni dupa ce a fost admis in institutie.
La eveniment, a fost prezent Capitanul General Onorific al garzii Reales Tercios, Leandro Alfonso Luis de Bourbon Ruiz, unchiul regelui Juan Carlos I al Spaniei. Capitanul general l-a felicitat personal pe artistul roman pentru tabloul realizat si pentru intreaga sa cariera. Am aflat despre activitatea lui Romeo Niram si mi-a facut placere sa il intalnesc. Este primul roman pe care l-am cunoscut, a declarat Leandro Alfonso Luis de Bourbon Ruiz.
La sfarsitul saptamanii trecute, printii de Asturias au trimis o scrisoare garzii Reales Tercios, in care i-au transmis artistului Romeo Niram multumiri pentru tabloul oferit si si-au manifestat dorinta de a-l intalni, in cadrul unei reuniuni private. La aceasta reuniune, vor participa generalul Manuel Fuentes Cabrera si locotenent-colonelul Miguel Angel Galan Segovia. La sfarsitul ceremoniei de decernare a premiilor si decoratiilor, presedintele garzii Reales Tercios a citit publicului scrisoarea trimisa de printi artistului.
Este o onoare pentru garda Reales Tercios faptul ca printii ne-au anuntat oficial despre primirea tabloului realizat de Romeo Niram si au multumit si in scris pictorului. Peste 15 artisti din institutia noastra, pictori si sculptori, au dorit de-a lungul anilor sa ofere mostenitorilor tronului opere de arta, dar din nefericire, Casa Regala i-a refuzat, a declarat locotenent-colonelul Miguel Angel Galn Segovia. Acesta este de parere ca tabloul lui Romeo Niram a fost acceptat deoarece artistul a facut o conexiune originala intre operele lui Leonardo da Vinci, Dali si Brancusi. Operele din colectia regala pot fi admirate de vizitatori. Se gasesc opere de El Greco, Rubens, Caravaggio, Velzquez, Goya si foarte putine de arta contemporana. Este o mare responsabilitate primirea unei opere noi intr-o colectie ce va reprezenta Casa Regala si peste generatii.

Video: Romeo Niram in Garda Regala:
www.youtube.com
Video: Romeo Niram in atelier si Portretul Printilor de Asturias
www.youtube.com

Eva Defeses
defesesfinearts@gmail.com
http://www.espacioniram.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *