Concerte, LifeStyle, MUZICA

Pianistul Dmitri Bashkirov este din nou oaspetele Filarmonicii 'George Enescu'

Simfonicile Filarmonicii de vineri ,8 si sambata 9 iunie ,ora 19,vor oferi melomanilor marea bucurie de a asculta pe unul din marii pianisti contemporani cantand Mozart si Schumann. La pupitru va fi Maestrul Vlad Conta.

DMITRI BASHKIROV

Numele lui Dmitri Bashkirov a devenit cunoscut în lumea muzicală după 1955, când a obţinut Marele premiu la Concursul Marguerite Long de la Paris. După succesul parizian, renumele său ca unul dintre cei mai mari pianişti ruşi s-a consolidat. A urmat o stralucitoare cariera internationala ,dublata de una pedagogica la fel de stralucitoare,atat la Conservatorul Ceaikovski din Moscova, cat si la Kiev.
In 1980 i s-a interzis sa cânte sau să predea în Occident. Abia după opt ani şi-a reluat activitatea internaţională, concertând cu un succes răsunător în Franţa, Italia, Spania, Finlanda, fosta Iugoslavie, Ungaria, România, Elveţia, Anglia, Portugalia, Israel, Austria şi Statele Unite ale Americii.
. Printre discipolii săi s-au remarcat Dmitri Alekseev, Arkadi Volos, Jonathan Gilad, Nikolai Demidenko, Dang Thai Son, Boris Bloch ş. a. Aceştia şi mulţi alţii au obţinut premii la concursuri dificile ca cele de la Leeds, Bolzano, Zwickau, Fort Worth, Santander, Bucureşti, Moscova, Zaragoza, Paris, Porto etc.
Artistul a făcut parte din numeroase jurii la concursuri internationale si predă cursuri de măiestrie la Conservatorul Naţional Superior din Paris, Academia Sibelius din Helsinki, la Salzburg, Santander, Viena, Ierusalim, Budapesta, Colmar, Lisabona, Belgrad, Turku, Los Angeles, Stockholm, Verviers.
A realizat înregistrări pentru Erato, Melodia, EMI, Russian CD, Harmonia Mundi.

Istoria Filarmonicii \\\\\\\’George Enescu\\\\\\\’ este strans legata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.

Casa de bilete tel. 315.68.75

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *