LifeStyle

Pestele -o alegere potrivita pentru alimentatia dvs

PeÅŸtele poate fi sursa ta inteligentă de SÄ‚NÄ‚TATE. De ce nu trebuie să-Å£i lipsească peÅŸtele din dietă? Pentru că peÅŸtele este cea mai inteligentă alegere în materie de alimentaÅ£ie pentru sănătatea ta: te ajută să-Å£i construieÅŸti masa musculară, să lupÅ£i împotriva depunerilor de grăsime, te protejează împotriva afecÅ£iunilor cardiace ÅŸi cerebrale. O bucată de peÅŸte pe zi… te Å£ine sănătoasă tun!

În special pentru femei, peştele poate fi un redutabil aliat împotriva problemelor de sănătate. S-a ajuns la concluzia că, cu cât mănânci mai mult peşte, cu atât mai puţine probleme de sănătate vei avea. Riscul de a face atac cerebral se diminuează cu cât mănânci mai des preparate din peşte, astfel încât dacă mănânci peşte de 5 ori pe săptămână, şansele de a face un atac cerebral scad cu peste 50%.

Motivul pentru care peştele este atât de important în alimentaţia femeilor este concentraţia de acizi graşi omega 3, esenţiali în prevenirea formării cheagurilor de sânge. În acest fel, se reduce şi riscul de a suferi un atac ischemic, care se datorează coagulării sângelui la nivelul creierului (atac trombotic) sau formarea gheagurilor de sânge în orice altă parte a corpului care să ajungă apoi în creier (embolie).

Se recomandă de mult timp includerea peştelui în dietă, cercetătorii ajungând recent la concluzia că acizii graşi conţinuţi de acesta poate chiar să schimbe, într-o măsura mică, dar suficientă, legăturile chimice care au loc în corpul uman.

Cât despre ipoteza conform căreia acizii omega 3 sporesc riscul de a face un atac hemoragic, cercetătorii susţin că nu există o legătură între consumul de peşte şi creşterea acestui risc.

Ce ar trebui să faci pentru a-ţi proteja sănătatea?
Ai încredere în ultimele descoperiri în domeniu şi include în dieta ta 2-4 mese pe săptămână la care să serveşti peşte. Totuşi, nu toate speciile de peşti au această calitate de a-ţi proteja sănătatea, sau cel puţin nu sunt toţi la fel de eficienţi. Alege somonul, sardinele, macroul – conţin 1,5 grame de acid gras omega 3/ 100 grame.

Sursa: www.idieta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *