Concerte

Personalitati de renume international pe scena Ateneului

Maestrul Lawrence Foster revine la Bucuresti, la pupitrul Filarmonicii ,prilej de mare satisfactie atat pentru muzicieni cat si pentru public.Alaturi de marele dirijor, il vom asculta pe violonistul Remus Azoitei,care ramane mereu legat de publicul romanesc.

Concertele Filarmonicii din 16/17 oct . aduc la Bucuresti pe marele dirijor Lawrence Foster, artist atat de profund legat de creatia enesciana si de Romania si pe
violinistul Remus Azoitei,care in prezent, este cel mai tanar profesor de vioara al Academiei Regale de Muzica din Londra. Despre Azoitei, Sunday Express scria ca: “A cantat un concert de neuitat in fata unei Sali Wigmore arhipline si a ridicat publicul in picioare. Iata un muzician exceptional.” Este numai unul dintre citatele,care arata cum este primit muzicianul nostru de publicul si critica din Marea Britanie.
Alaturi de orchestra Filarmonicii, Azoitei va canta dificilul concert nr. 1 de Sostakovici,pe minunata sa vioara Gagliano-1753.
Nascut la Galati, Remus Azoitei a urmat liceul de muzica din orasul natal, apoi Academia de muzica din Bucuresti sub indrumarea lui Daniel Podlovski. La terminarea studiilor a beneficiat de o bursa la Juilliard School din New York, unde a studiat cu Itzhak Perlman si Dorothy Delay,la finalul pregatirii primind titlul de Master of Music.
Distins cu numeroase premii internationale,violonistul este invitat in permanenta pe mari scene ale lumii,imbinand in mod fericit cariera didactica de la Londra cu cea concertistica.
Maestrul Foster, de comun acord cu Filarmonica George Enescu a ales pentru cele doua concerte si fermecatoarele lucrari din creatia lui Ravel: Rapsodia spaniola, Alborada del grazioso,Bolero si Pavana pentru o infanta defuncta.
Marii muzicieni prezenti pe scena alaturi de Orchestra Filarmonicii, frumusetea programului, sunt argumente care ne conving ca cele doua concerte vor fi adevarate evenimente pentru viata muzicala din Bucuresti.

Istoria Filarmonicii ‘George Enescu’ este strans legata de istoria cladirii Ateneului Roman. Acest templu al Artelor si Muzicii a devenit cu scurgerea timpului o constructie emblematica pentru orasul Bucuresti.

Ateneul Roman str. Franklin no.1-3
Casa de bilete, tel. 0213156875

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *