Evenimente

Perechea Meryl Davis si Charlie White aduce argintul olimpic la Bucuresti

Una dintre cele mai cunoscute perechi din patinajul artistic, patinatorii americani Meryl Davis si Charlie White, a obtinut argintul olimpic la Jocurile de Iarna organizate anul acesta in Vancouver. Cei doi sportivi vor ajunge primavara aceasta si la Bucuresti, in cadrul Kings on Ice – Olympic Tour 2010, spectacol care va reuni cele mai importante figuri ale patinajului artistic mondial pe 11 aprilie, sub cupola patinoarului Mihai Flamaropol din cadrul complexului sportiv Lia Manoliu.

In cadrul finalei programului liber la patinaj artistic a Olimpiadei de Iarna de la Vancouver, perechea Meryl Davis si Charlie White a obtinut medalia de argint, numai 5.83 de puncte despartindu-i pe cei doi de aurul olimpic, castigat in acest an de perechea canadiana Tessa Virtue – Scott Moir. Perechea laureata cu titlul olimpic s-a declarat de-a dreptul incantata de programul patinatorilor americani, la sfarsitul concursului Moir declarand ca „ne simtim extrem de apropiati de Meryl si Charlie. Am fost constienti ca vor veni la aceste jocuri olimpice pentru a da tot ceea ce este mai bun, iar diferenta mica de puncte de la final a dovedit ce adversari puternici am intalnit.” Meryl Davis si Charlie White au inceput programul pe muzica lui Andrew Lloyd Webber – „Phantom of the Opera”, eleganta miscarilor si elementele tehnice bine executate aducandu-le 107.19 puncte la programul liber si 215.74 in total. Atat perechea Meryl Davis-Charlie White, cat si castigatorii aurului olimpic de anul acesta au aceiasi antrenori, renumitii Marina Zueva si Igor Shpilband.

Meryl Davis si Charlie White formeaza o pereche in patinajul artistic inca din anul 1997, fiind cel mai longeviv cuplu de sportivi din istoria Statelor Unite ale Americii. Setul de trofee castigate pana in prezent de cei doi include alaturi de argintul olimpic obtinut anul acesta la Vancouver, medalia de aur la Campionatul National din 2009, in fata mult mai experimentatilor patinatori Tanith Belbin si Ben Agosto, si numeroase clasari pe podium in cadrul competitiilor de Grand Prix din Canada sau Rusia. De altfel, in cadrul evenimentul NHK Trophy din 2006, Meryl Davis si Charlie White au realizat un exercitiu impecabil, devenind echipa SUA cu cel mai mare punctaj acumulat intr-o competitie locala, calificandu-se direct in lotul national participant la un campionat mondial. Castigarea Cupei Rostelecom si a trofeului NHK in 2009 i-a calificat direct in finala Grand Prix-ului din 2009-2010, unde au obtinut medalia de aur dupa o evolutie remarcabila.

Spectacolul de patinaj artistic Kings On Ice – Olympic Tour 2010 ii va aduce la Bucuresti pe vicecampionii olimpici Meryl Davis si Charlie White, alaturi de Evgeni Plushenko si Edvin Marton, precum si alte nume celebre ale patinajului artistic mondial printre care Stephane Lambiel, Denis Ten, perechile Aljona Savchenko – Robin Szolkowy si Tatiana Volosozhar- Stanislav Morozov.

Organizat de Amphitrion, spectacolul Kings On Ice – Olympic Tour va avea loc pe 11 aprilie sub cupola patinoarului Mihai Flamaropol, biletele pentru pentru acest eveniment fiind disponibile online pe www.myticket.ro si in reteaua magazinelor Diverta la urmatoarele categorii de preturi: 120, 180, 250, 350 si 400 RON.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *