LifeStyle, RETETE CULINARE

Paste cu sos ragu

Ingrediente: 

500 g paste spirale, 750 g carne de vita, 2 cepe potrivite, 2-3 catei de usturoi, 1 morcov, 1

ardei gras rosu, optional 1 ardei iute mic, 3-4 linguri ulei de masline, 2-3 linguri bulion, piper,

supa concentrata, cimbru, boia de ardei, 150 ml lapte cald, 1 lingurita de faina, 250 g cascaval,

1 lingurita de unt.

Mod de preparare:

Pastele se fierb in apa cu sare, se clatesc si se scurg. Intr-o tigaie se pun: uleiul usturoiul si

ceapa taiate marunt si se calesc la foc mic pana se inmoaie dupa care se adauga ardeiul rosu

taiat marunt si morcovul dat prin razatoare. Dupa ce se inmoaie se adauga ardeiul iute curatat

de seminte si nervuri si carnea data prin masina. Cand carnea s-a albit se adauga condimentele

si apa lasindu-se sa fiarba bine toate ingredientele. La sfarsit se pune bulionul se da un clocot

si se opresta. Intr-o forma de cuptor unsa cu unt se aseaza un strat de paste peste care se pune

compozitia cu carne si un alt strat de paste. Pe deasupra se face un sos alb: unt topit si faina

peste care dupa ce se aureste se toarna usor laptele cald ca sa nu faca cocoloase si jumatate din

cantitatea de cascaval ras. Se ia de pe foc se pune peste paste si se presara restul de cascaval.

Se da la cuptor pana scade sosul si se coace.Se serveste cu salata verde, muraturi de sezon si

un pahar de vin rosu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *