LifeStyle

OuiBaDa …un spectacol de Gigi Caciuleanu

OuiBaDa, mai mult decat un balet, este o piesa de teatru coregrafic.
Sambata 24 si Duminica 25 Octombrie, de la orele 19:00, va invitam sa participati la un spectacol de exceptie prezentat de “GIGI CACIULEANU ROMANIAN DANCE COMPANY” la sala Ronda a Centrului National al Dansului.

Un stil conceput de Gigi Caciuleanu si pe care l-a dezvoltat in Franta ca director artistic al unuia din primele Centre Coregrafice Nationale Franceze, cel din Rennes; gen de dans pe care continua sa-l cultive actualmente la Santiago in calitatea sa de coregraf al Baletului National Chilian dar si ca artist invitat in Brazilia, Romnia, Uruguay, Italia, Israel, Japonia, etc.
La baza spectacolului sta balada nationala romneasca Mioritza, poem care ne transporta, aidoma unui proces alchimic, de la micimea unui petic de pamant la comuniunea cu universul. De la lupta fratricida la nunta cosmica.
Avand ca punct de plecare prima imagine a baladei, OuiBaDa schiteaza timp de un spectacol un univers specific romanesc. Cel al unei tari europene finalmente foarte putin cunoscute de catre marele public din Occident. Dar totusi o Romanie a lui Ionescu, Brancusi, Tzara, Enescu, Eliade, Cioran etc.
Muzica este un montaj de muzica pur romneasca de ieri si de azi, mergnd de la folclor pana la muzica cea mai tanara si actuala.
Ideea spectacolului este de a ne duce de la Geografic catre Universal. De la specificul national la universalitate.
100% romanesc, OuiBaDa nu il pune in scena numai pe roman, ci fiinta umana in general. OuiBaDa este mai mult decat un spectacol. Reprezinta o lume specifica lui Gigi unde absurdul se imbina cu momentele de tandrete, duritatea cotidianului cu emotia poetica, umorul cu amorul…

Centrul National al Dansului
Relatii si rezervari la tel: 021.312.80.09 sau 0746.099.942
http://www.cndb.ro/spectacole-din-2009-10-24.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *