Concerte

Niste Baieti fac punk rock show la BESTFEST Summer Camp 2011

Omagii punk aduse slagarelor romanesti ale anilor 80, la terasa Elephant & Goblin, de la 7 seara.

Se anunta o noapte omagiala, linistita si ordonata cu hore de pogo si crowd-surfing, stropita din plin bere, shot-uri si Cuba Libre: Niste Baieti fac punk rock show la BESTFEST Summer Camp 2011, la terasa Elephant & Goblin. Vinerea asta, 1 iulie (ziua cu Flogging Molly), de la 7 seara. Unul dintre cele mai mari festivaluri internationale de muzica din Europa, BESTFEST are loc week-endul acesta la BESTFEST Park, in Pipera-Tunari, la 10 minute de Piata Presei Libere.

Formatia punk canta hiturile anilor de aur ai epocii comuniste si vrea sa readuca in inima publicului si in lumina reflectoarelor marii compozitori de altadata, pe piesele carora au copilarit si s-au format, reinterpretate cu mult distors si final glorios. Din respect pentru autorii si interpretii care le-au luminat revelioanele copilariei, Albert (voce), Barbu (bas), Gabi (chitara) si Icsu (tobe) au produs doua albume punk in stil DIY (Do It Yourself) care contin omagii punk aduse unor artisti ca Gica Petrescu, Margareta Paslaru, Cargo, Semnal M, Compact, Madalina Manole etc.

Noul album, Fara muzichie, viatza e pustiu!, lansat in urma cu o luna, reda intr-o maniera proprie baietilor slagare ca Deschideti poarta soarelui (promovata de Radio Guerrilla), Harap Alb, Sa te gandesti din cand in cand la mine, La fereastra ta, Vitezomanul Gica, Cele mai frumoase flori sau Sandy Bell (cu Vlase de la ZOB).

Niste Baieti a luat fiinta intr-un club underground din Bucuresti, in care cei patru protagonisti consumau voie buna si aveau dispozitie de cantat. In curand au inceput sa organizeze concerte ad-hoc, fara repetitii sau pregatire fizica inainte, reinterpretand piese romanesti mai vechi pe ritmuri de punk rock. Proiectul a devenit din ce in ce mai serios pe masura ce valurile de fani au inceput sa urmareasca formatia peste tot si asa a aparut, firesc, primul album, Adunate din popor si cantate din topor, editat in 2006. Succesul discului a determinat plecarea formatiei intr-un furtunos turneu national, in primavara lui 2007: 14 concerte in tot atatea orase, 14 zile la rand, infruntand sonorizari pestrite si beri insuficient de reci. Foarte curand formatia avea sa ajunga la peste 100 de concerte in cluburile din tara si din Bucuresti si sa participe la festivaluri ca Stufstock, Motorrock Ploiesti Bucov, Zilele Bucurestiului la Viena etc.

Vineri, la terasa Elephant & Goblin din BESTFEST Summer Camp este seara Ska-Punk Circus. Punk rock show-ul Niste Baieti va fi urmat de un concert Blackbeers si party cu The Dude la butoane. Sambata avem Blazing Vibes party pe ritmuri de reggae si dancehall, cu Chesarion, Selecta B, Phlo Da Shaolin, Ras T si DJ Undoo. Iar duminica, la Elephant & Goblin Stage este I Love Music party cu I Love Music soundsystem (Bazooka, Oniga, Ras T si Chesarion), pe beat-uri de hip-hop, dub-step si drumnbass.

BESTFEST este unul dintre cele mai mari festivaluri internationale de muzica din tara, in care, de-a lungul celor trei editii de pana acum, peste 100 de artisti, printre care Pink, Marilyn Manson, Alice Cooper, Cypress Hill, Nelly Furtado, Judas Priest, Santana sau The Killers au cantat pentru aproximativ 180.000 de oameni, in cele trei editii de pana acum. Membru al Yourope (una dintre cele mai importante organizatii europene a festivalurilor de muzica), BESTFEST este unul dintre cele mai renumite festivaluri din Europa: Sziget (Ungaria), Glastonbury (Marea Britanie), Exit (Serbia), Benicassim (Spania), Lowlands (Olanda) sau Rock Werchter (Belgia) si a obtinut o nominalizare la categoria Best Medium Festival, in cadrul European Festival Awards, alaturi de o calificare in finala UK Festival Awards (Oscarul industriei muzicale din Marea Britanie). Anul acesta festivalul are loc in perioada 1-3 iulie, la iarba verde, BESTFEST Park, in Pipera-Tunari, la 10 minute de Piata Presei Libere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *