LifeStyle, Sanatate

Un nou medicament împotriva virusului HIV/SIDA

Un nou medicament împotriva virusului HIV/SIDA, Maraviroc, va fi lansat în iulie, în Africa de Sud, ţară grav afectată de această pandemie, a anunţat grupul farmaceutic Pfizer la Johannesburg, transmite AFP.
Medicamentul a fost testat în Statele Unite de Food and Drug Administration, organismul de control sanitar, a declarat Richard Paulson, directorul filialei sud-africane a grupului farmaceutic.
Tratamentul se administrează pe cale orală şi va fi distribuit în mai multe ţări, dar mai ales în Africa de Sud.
Pfizer a produs mai multe tratamente împotriva virusului HIV/SIDA, dar a fost des criticat pentru campaniile sale publicitare.
Recent, grupul a fost acuzat de fundaÅ£ia Healthcare de luptă împotriva maladiei SIDA, cu sediul în Statele Unite, că favorizează propagarea maladiilor transmisibile pe cale sexuală prin marketingul “iresponsabil” făcut medicamentului Viagra, utilizat pentru vindecarea tulburărilor de erecÅ£ie.
Paulson a precizat că Maraviroc este unul dintre numeroasele tratamente pe care Pfizer le va produce în viitor.
“IntenÅ£ia noastră este să lansăm patru – ÅŸase medicamente pe an în următoarea decadă”, a declarat acesta, adăugând că grupul investeÅŸte între 824 de milioane ÅŸi 1 miliard de euro pentru a pune la punct un produs.
Africa de Sud este ţara din lume cea mai afectată de virusul HIV/SIDA, cu 5,5 milioane de persoane infectate la o populaţie de 47 de milioane.

www.monitorulsv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *