RETETE CULINARE

Musaca de cartofi si carne

Ingrediente:

– 600-800 g carne tocata (vita sau porc);

– 1,5-2 kg cartofi;

– 5 rosii;

– multa verdeata: patrunjel, dafin, marar, cimbru si oregano;

– ceapa – 4-5 buc;

– smantana;

– ulei;

– piper si sare (dupa gust);

– 3 oua;

– branza rasa sau cascaval.

Preparare:

Cartofii se fierb in coaja circa 10 minute. Intr-o cratita potrivita, cu ulei se inabusa ceapa taiata felii si carnea tocata. Se adauga verdeata tocata si condimentele. Dupa aproximativ 30 de minute se opreste focul. Se ia un vas termorezistent, si se vor aseza alternativ cartofii si carnea, un strat gros de rosii coapte, ouale batute si smantana. Musacaua va sta in cuptor aproximativ 30 de minute, timp in care se va rumeni frumos. Cand este gata se presara branza din abundenta sau cascavalul ras.

Pofta buna!

Sursa: www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *