LifeStyle, RETETE CULINARE

Muraturi asortate in saramura

muraturi asortateIngrediente: o varza potrivita ca marime, 1 kg castraveti de gradina, o conopida, o telina mare si cateva frunze, un kilogram de morcovi, 1 kg gogonele verzi ( unora li se par mai gustoase cele putin parguite), 3 capatani de usturoi, 5-6 cepe, hrean, crengute de visin, boabe de mustar, 3-4 ardei iuti, o sfecla rosie, apa si sare.

Preparare: Se spala cu multa apa toate legumele, ceapa se curata si se taie rondele mari, telina si sfecla rosie se curata si se taie felii potrivite, morcovii se curata si se taie rondele, hreanul se taie bucati.Varza se taie fasii lungi.
Se aseaza in bidon (borcan) cate un strat din fiecare leguma, se presara printre ele usturoi, hrean, boabe de mustar.

Se prepara saramura: 25 g sare la 1 l apa, care se toarna fierbinte in bidon. Se inchide bine bidonul si se lasa la murat in camara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *