LifeStyle, Sanatate

Mangaierile le apara pe femei de stres

Mangaierile le fac pe femei mai rezistente la stres. Un studiu al unei echipe de cercetatori din Zurich demonstreaza ca femeile care au fost masate de partenerii lor sant mai calme decat cele care au primit un sprijin verbal din partea acestora.

Psihologii din cadrul Universitatii din Zurich, Beate Ditzen si Markus Heinrichs, si‑au supus “cobaii” umani de sex feminin la un test de stres. Femeile masate aveau an corp o cantitate mai scazuta de cortizol – hormon al stresului – si prezentau o crestere mai mica a ritmului cardiac, a precizat institutia universitara elvetiana.

Studii precedente au atestat faptul ca barbatii sant mai putin stresati de un eveniment atunci cand le vorbisera, anterior, despre el, partenerelor lor. La femei, vorbele reconfortante nu au decat un efect scazut sau chiar niciun efect. Din aceasta cauza, psihologii din Zurich au anceput sa caute o cale de reducere a stresului feminin. Acum, mai ramane sa se analizeze si daca contactul trupesc are acelasi efect si an cazul barbatilor.Rezultatele acestui studiu au fost publicate an revista de specialitate “Psychoneuroendocrinology”.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *