Sanatate

Miezul de nucă ne scapă de stres şi colesterol

Nucile conÅ£in o mare cantitate de magneziu, care are efect de “liniÅŸtire” a creierului uman aflat într-o stare de excitare.

Consumarea miezului de nucă în momente de stres contribuie la eliminarea stării de încordare, iar omul se destinde şi devine capabil să judece mai bine. Cercetările arată că insuficienţa magneziului în organism provoacă creierului o stare de hiperactivitate, care devine cauza stării de iritare, de uitare şi duce la ameţeli repetate.

Datorită conÅ£inutului mare de grăsimi uÅŸor de asimilat ÅŸi care nu cresc nivelul colesterolului în sînge, chiar ÅŸi atunci cînd sînt consumate în cantităţi mari, nucile sînt un aliment de bază în curele de îngrăşare. Persoanelor care vor să-ÅŸi mărească greutatea fără a risca o creÅŸtere bruscă a colesterolului “rău” ÅŸi, prin aceasta, o suprasolicitare a aparatului cardiovascular, le este recomandat acest aliment.

Calculii biliari sînt formaţi din colesterol, bilirubină, carbonaţi şi fosfaţi de calciu. Pentru a preveni formarea lor este bine ca, în primul rînd, să ţinem sub control nivelul colesterolului. Consumul zilnic de miez de nucă, măcar cîte 15-20 de nuci/zi, ajută atît la dizolvarea, cît şi la eliminarea calculilor biliari şi chiar renali.

Sursa: www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *