Vedete

Michel Montignac a incetat din viata

Michel Montignac, autorul celebrei cure de slăbire care îi poartă numele şi pe care a pus-o la punct în anii 1980, a decedat, duminică, la vârsta de 66 de ani, a anunţat, ieri, primăria oraşului francez Annemasse, unde locuia nutriţionistul francez.
Acest fost copil obez, devenit director în industria farmaceutică, a hotărât să înceapă, în anii 1970, o serie de cercetări în domeniul nutriţiei, încercând să îşi rezolve propria problemă de greutate, se afirmă pe site-ul celebrului nutriţionist (www.montignac.com). Michel Montignac a pus astfel bazele regimului său disociat – lipidele şi glucidele nu trebuie amestecate în timpul aceleiaşi mese -, care a adus o modificare radicală faţă de regimurile tradiţionale, bazate pe alimentaţia hipocalorică.  Montignac a testat regimul disociat pe el însuşi şi a slăbit 15 kilograme în doar câteva luni.
Ulterior, Montignac a publicat, în 1986, prima sa carte, intitulată „Comment maigrir en faisant des repas d’affaires”, care se adresa în principal directorilor care mănâncă adeseori în restaurant. Volumul a devenit rapid un bestseller în Franţa, unde s-a vândut în peste 500.000 de exemplare. În anul următor, Montignac a publicat volumul „Je mange donc je maigris” (Mănânc, deci slăbesc). Publicată în peste 40 de ţări, această carte s-a vândut în peste 16 milioane de exemplare.
Michel Montignac a publicat 20 de cărţi despre slăbit, diete şi sănătate, a participat la numeroase congrese şi seminarii şi a lansat o gamă de produse nutriţionale bio, asociată celebrei sale metode de slăbit.

Sursa www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *