Vedete

Meryl Streep, maestru bucătar într-o nouă comedie

ActriÅ£a americană Meryl Streep va juca rolul unei celebre scriitoare de cărÅ£i de bucate, Julia Child, într-o comedie care va fi lansată în 2008. Streep va juca rolul lui Julia Child, care a scris în 1961 o carte de bucate considerată o lucrare de referinţă în domeniu.Filmul este adaptarea unui roman cu acelaÅŸi titlu ÅŸi va urmări parcursul unei tinere bucătărese, rol încredinÅ£at lui Amy Adams (nominalizată la Oscar, în 2006, pentru rolul din “Junebug”), care va încerca să gătească într-un an cele 524 de reÅ£ete din cartea lui Child.
Julia Child, una dintre celebrităţile gastronomiei din Statele Unite, a murit în 2004, la câteva zile după ce a împlinit 92 de ani. Ea este considerată una dintre personalităţile care au introdus bucătătăria franceză în Statele Unite, prin intermediul cărţilor şi emisiunilor sale de televiziune.
Meryl Streep deÅ£ine un record de 14 nominalizări la premiile decernate de Academia americană de film. ActriÅ£a a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile din “Kramer contra Kramer” (1979) ÅŸi “Alegerea Sophiei” (1982). Streep mai deÅ£ine ÅŸi recordul pentru cele mai multe premii Globul de Aur câştigate de o actriţă – ÅŸase.
Printre cele mai recente filme lansate de Streep se numără “Lions for Lambs” ÅŸi “Transfer de captivi”.
Printre proiectele viitoare ale actriÅ£ei în vârstă de 58 de ani se numără două adaptări ale unor musicaluri care au fost prezentate pe Broadway, “Mamma Mia”, în care joacă alături de Pierce Brosnan, ÅŸi “Proof”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *