Concerte

Membrii Live from Buena Vista – The Havana Lounge , ambasadorii traditiei cubaneze autentice

Membrii Live From Buena Vista: The Havana Lounge au declarat recent ca isi privesc munca nu doar ca pe o modalitate de a isi cuceri publicul prin pasiunea ritmurilor muzicii cubaneze, ci si ca pe o activitate „diplomatica” ce ii transforma in veritabili ambasadori si sustinatori ai valorilor culturale traditionale. Proiectul The Havana Lounge va readuce la Bucuresti saptamana aceasta, pe 12 februarie, esenta muzicii si traditiei cubaneze intr-un nou spectacol World Music Masters la Sala Palatului.

Format acum aproape un deceniu, proiectul The Havana Lounge reuneste patru generatii de muzicieni, nume celebre ale Afro-Cuban All Stars, Buena Vista Social Club, Sierra Maestra si Tropikana, pentru care muzica si cultura cubaneza au devenit o adevarat traditie de familie. „Conservarea valorilor culturale a devenit o necesitate atat pentru mediul politic, cat si pentru noi, ca membri ai societatii cubaneze. Cultura, in toate formele sale de manifestare, este absolut necesara pentru protejarea identitatii nationale a oricarui popor, cu atat mai mult acum, cand ne aflam in epoca globalizarii. De asemenea, consideram ca pregatirea academica si educatia nu pot decat sa ajute la conservarea acestor valori: muzica, in special cea folclorica si traditionala, se invata intr-adevar, „pe strada”, insa formarea academica ofera un sprijin pretios”, au declarat de curand membrii The Havana Lounge. Alaturi de respectul si afinitatea pentru  valorile traditionale, artistii cubanezi si-au manifestat si regretul fata de tendinta actuala de comercializare a muzicii, care ameninta sa distruga adevaratele valori ale culturii: „este pacat ca mediatizarea excesiva a muzicii contemporane si transformarea sa intr-un produs comercial stirbesc din adevarata valoare culturala, insa avem incredere – si istoria a dovedit-o in repetate randuri – ca doar ceea ce este autentic devine mostenire si rezista in timp”.

Peste doar cateva zile, publicul roman se va putea bucura din nou de o fascinanta incursiune in istoria muzicii traditionale cubaneze, alaturi de Live From Buena Vista – The Havana Lounge. Special pentru acest eveniment, ”superbunicii” cubanezi ii vor avea drept invitati speciali pe membrii trupei Mandinga, aceeasi trupa care in 2006 a deschis primul concert The Havana Lounge in Romania. Biletele pentru acest eveniment pot fi achizitionate de pe www.myticket.ro sau din reteaua magazinelor Diverta, la diferite categorii de pret in functie de pozitia in sala: 70, 100, 120, 140, 160 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *