Evenimente

Martisor artistic: la galeria de arta Elite

Elite Art Club UNESCO va invita la inaugurarea Elite Art GALLERY, prilejuita de vernisajul expozitiei SENIORI AI PICTURII ROMÂNEŞTI CONTEMPORANE. Va asteptam sâmbata, 1 martie si duminica, 2 martie, în intervalul orar 11:00 – 19:00 sa vizitati noua galerie din Str. Constantin Noica, nr 134. Acesta  este un proiect Elite Art prin care ia nastere o galerie de arta într-un spatiu neconventional. Prin intermediul sau, Elite Art îsi propune sa promoveze arta si valorile specifice culturii române atât în tara cât si peste hotare, în încercarea de a se adresa mediului de afaceri şi lumii iubitoare de frumos. Proiectul este rezultatul a peste cinci ani de activitate neîntrerupta în domeniul artei contemporane realizata de Elite Art, constând în tabere de creatie, expozitii de arta, editare de publicatii de arta, organizare de evenimente şi spectacole, circuite culturale şi dezbateri publice.

Daca cel mai important proiect de arta plastica realizat de Elite Art este „Pictori de azi la Balcic”, acest vernisaj reprezinta un moment privilegiat, deoarece marcheaza evolutia asociatiei catre o alta etapa, catre o vârsta a maturitatii, a excelentei si profesionalismului. Nu întamplator, aceasta trecere va fi celebrata pe 1 martie, moment al noilor începuturi si al entuziasmului. Asa cum fiul martisorului simbolizeaza o împletire între ceea ce a fost (alb, pentru iarna) si ceea ce începe (rosu, pentru primavara), proiectul Elite Art GALLERY armonizeaza trecutul, reprezentat prin de lucrarile unor pictori nascuti înainte de 1930, cu originalitatea spatiului în care se desfasoara expozitia, într-un act de sfidare a timpului.

Desavârsiti prin studiu cu maestrii interbelici precum Ressu, Darascu, Șirato, Maxy, Schweitzer Cumpana, lucrarile au fost realizate în perioada dintre anii 1960 si 2007. Zece tehnici diferite, zece viziuni asupra naturii statice si peisajului, adica asupra a doua genuri de referinta atât pentru perioada interbelica cât si pentru cea actuala.

Privita în ansamblu expozitia ”oglindeşte o întreaga paleta de preocupari şi de revalorificari ale curentelor din prima jumatate a secolului XX: impresionism, postimpresionism, cubism, avangarda în sens larg. Sunt lucrari deopotriva valoroase, ce marturisesc fara exceptie o exceptionala şcoala de pictura, respect pentru vocatia artistica şi pentru publicul receptor, sunt lucrari care solicita pe deplin justificat aprecierea şi omagiul nostru” spune Luiza Barcan, curatorul acestei expozitii.

Pe lânga organizatori şi artişti, la vernisaj au fost invitati reprezentanti ai presei, oameni de cultura şi exponenti ai mediului de afaceri.

Va asteptam în Str. Constantin Noica Nr. 134, Sâmbata 1 Martie şi Duminica 2 Martie între orele 11:00 şi 19:00. Ulterior vernisajului, galeria va putea fi vizitata prin programare între orele 10:00 si 18:00 (Luni-Vineri) şi 10:00 si 14:00
Asociatia Elite Art Club UNESCO se afla sub patronajul Comisiei Nationale a României pentru UNESCO. Organizatie independenta, straina oricarui partizanat politic, doctrinar sau confesional, Elite Art are drept scop promovarea valorilor reale ale artei, culturii şi ştiintei româneşti în tara şi strainatate.

www.eliteart.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *