Evenimente

Marilena Murariu – portretul artistului la maturitate

Asociaţia Elite Art Club UNESCO vă invită marţi, 22 ianuarie, ora 18:00, la vernisajul expoziţiei de pictură „Un Balcic nocturn şi secret”, al artistei plastice Marilena Murariu. Expozitia este realizată în cadrul proiectului „Pictori de azi la Balcic” şi este găzduită de Galeria „Simeza”, Bd. Magheru Nr. 20, între 21 şi 30 ianuarie a.c.

Etapă privilegiată a proiectului „Pictori de azi la Balcic”, căruia îi conferă o dimensiune nouă, personală, expoziţia Marilenei Murariu vă invită să descoperiţi un Balcic oniric, fascinant şi tainic, un spaţiu în care visele şi miturile se întrepătrund. Pentru prima oară, proiectul propune o expoziţie-eseu, semnată de artistul care a readus tema şi spiritul Balcicului în contemporaneitate. Realizarea evenimentului la Galeria „Simeza” asigură evenimentului atenţia publicului celui mai larg şi mai select. Remarcabila carieră a Marilenei Murariu se împlineşte astfel cu un eveniment de excepţie, care conturează portretul ideal al artistului aflat la maturitate.

„Artistă a sensibilităţii” care „locuieşte în realitate fără a o transcende”, după cum spunea cunoscutul critic de artă italian, Francesca Brandes, Marilena Murariu ne sugerează un spaţiu al nopţii, un spaţiu tainic şi misterios ce se relevă în nuanţe accentuate de violet, albastru şi verde. George Banu vorbea de o „noapte ce aminteşte voiajele stranii ale lui Edgar Allan Poe sau uneori peisajele lui Andre Derain … în artă se dialoghează!”.

Aflat la momentul finalizării unui prim ciclu de patru ediţii, proiectul „Pictori de azi la Balcic” poate fi abia acum privit în reala sa avergură. Numărul remarcabil de artişti plastici care au recreat colonia artistică, expoziţiile rezultate şi găzduite de galerii, muzee şi instituţii de artă, calitatea persoanelor publice şi private care s-au asociat proiectului şi nu în ultimul rând acoperirea mediatică remarcabilă l-au consacrat ca cel mai important proiect privat de artă contemporană românească. Un proiect de artă şi suflet, vizând recâştigarea spiritului Balcicului şi al tradiţiei picturii româneşti moderne. Obiectivele proiectului sunt readucerea artelor plastice în prim-planul vieţii sociale şi culturale, sprijinirea tinerilor artişti şi promovarea mecenatului în artă ca formă a responsabilităţii sociale.

Pe lângă organizatori şi artişti, la vernisaj au fost invitaţi reprezentanţi ai presei, oameni de cultură şi exponenţi ai mediului de afaceri. Printre cei care vor lua cuvântul în deschidere se numără istoricul de artă dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă din Constanţa, şi dna Mihaela Dragomir, reprezentant şi conducător al Elite Art Club UNESCO. Expoziţia va fi însoţită de un remarcabil catalog de artă, iar decorul primitor al galeriei va pregăti surprize deosebite invitaţilor.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 21-30 ianuarie 2008, zilnic între orele 11-19.

Asociaţia Elite Art Club UNESCO se află sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO si are ca scop promovarea adevăratelor valori ale culturii române, îndeosebi ale celei contemporane, precum şi intensificarea colaborării interculturale.

ELITE ART CLUB UNESCO
Alexandru Mircea – Director de programe
0742 355 775

Ana Ivanov -PR
0742 355 772
www.eliteart.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *