Sanatate

Luciul de buze creşte riscurile apariţiei cancerului de piele

Utilizarea luciului de buze ar putea duce la apariţia cancerului de piele, pentru că acesta poate atrage razele ultraviolete, potrivit unui cercetător de la Centrul medical al Universităţii din Baylor, Statele Unite, informează dailymail.co.uk

“Pielea buzelor este foarte subÅ£ire ÅŸi este mai predispusă să îmbătrânească din cauza soarelui, comparativ cu alte porÅ£iuni de piele de pe corp. MulÅ£i oameni uită că protecÅ£ia buzelor cu cremă este la fel de importantă ca restul pielii. Cancerul de piele la nivelul buzelor poate fi ÅŸi mai grav, întrucât tipul acesta de boală prezintă mari probabilităţi să se împrăştie la nodulii limfatici din apropiere”, a declarat doctorul Christine Brown, autorul studiului.

“Se crede că uleiurile aplicate pe piele amplifică expunerea la ultraviolete, aÅŸa încât produsele destinate buzelor ce conÅ£in ulei ar putea avea acelaÅŸi efect. Cu siguranţă, foarte multe produse de acest tip nu au factor de protecÅ£ie solară, aÅŸa că buzele nu vor fi deloc protejate de razele soarelui”, a declarat Nina Goad, de la AsociaÅ£ia Britanică de Dermatologie.

În Regatul Unit, numărul de cazuri de cancer de piele este în creştere, iar majoritatea acestora sunt provocate de expunerea neprotejată la soare. Cancerul de piele poate fi tratat dacă este descoperit din timp.

Sursa: www.monitorulsv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *