FILME

Love Building, în cinematografe din 13 septembrie

După ce a regizat opt scurtmetraje și trei filme de mediu metraj, cu care a participat la peste 50 de festivaluri de film, Iulia Rugină (Sink, Captivi de Crăciun, Vineri în jur de 11, Bună Cristina! Pa Cristina!) debutează pe marile cu Love Building, o comedie care va putea fi urmărită în premieră din 13 septembrie, în cinematografele din toată țara.

Cu Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol în rolurile principale, care semnează genericul filmului și în calitate de producători, Love Building este cel mai ambițios proiect al școlii Actoriedefilm.ro. O producție cinematografică independentă, realizată doar cu sprijin financiar privat, comedia Love Building a fost prezentată până în momentul de față în competiția Festivalului International de Film B’EST și în secțiunea Zilele Filmului Românesc, din cadrul Festivalului International de Film Transilvania (TIFF 2013), obținând Premiul Publicului și Mențiunea Specială a Juriului la Festivalul B-EST.

Alături de Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol, în Love Building interpretează și 31 de actori aflați la debut, absolvenți ai școlii Actoriedefilm.ro, scenariul comediei fiind semnat de Ana Agopian, Oana Răsuceanu și Iulia Rugină.

Imaginea filmului este semnată de Marius Iacob, Laura Lăzărescu fiind responsabilă de sunetul comediei Love Building, în timp ce de scenografie s-a ocupat Andrada Chiriac.

Acțiunea filmului Love Building este plasată într-o tabără menită să “repare” relații de cuplu ajunse într-un moment critic. 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de trei pshihoterapeuți și traineri ai taberei, încearcă să-și reconstruiască poveștile de dragoste. Pe parcursul a 7 zile, participanții trec prin diverse etape ale reparării relațiilor lor. Dar cei trei traineri meniți să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet încet de sub control. Într-o cursă continuă către “și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”, se ridică o singură întrebare: “Poți să repari dragostea în 7 zile?”.

Despre debutul său în regia de lungmetraj, Iulia Rugină consideră că: ,,Love Building nu își propune să vină cu nimic nou în materie de limbaj cinematografic, nu e un film de autor și nu reprezintă vreo piatră de hotar în evolutia mea regizorală. E doar un film simplu, cald, sincer care vorbește despre lucruri pe care le-am trăit cu toții și pe care o să le tot trăim cât o să existe universul. E genul de film care ar putea să te facă să râzi, să plângi, să ai gol în stomac și un zâmbet amar pe buze când se termină. Cam ca o relație…”.

Din 13 septembrie, Love Building va putea fi vizionat în cinematografele din toată țara fiind distribuit de MediaPro Distribution.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *