LifeStyle

Logan GPL, acum e oficial

Dacia LoganAutomobile Dacia lanseaza versiunile Logan Preference şi Laureate cu motor de 1,4 litri, echipate cu instalaţie de alimentare cu gaz petrolier lichefiat (GPL) la preţuri de 8.000 de euro, respectiv 8.800 de euro, a anunţat compania Renault.Sistemele de alimentare vor fi furnizate şi montate de compania italiană Landi Renzo, specializată în producţia de sisteme alternative de propulsie cu GPL şi gaz natural.
Rezervorul GPL este realizat dintr-un material rezistent, echipat cu cinci dispozitive de siguranţă, testat la 550 grade celsius, conform standardelor în vigoare, se arată într-un comunicat al Dacia.
În condiţiile funcţionării atât cu benzină cât şi cu GPL, maşina va avea o autonomie de peste 1.500 kilometri, afirmă constructorul auto.Potrivit datelor Dacia, în lume circulă peste zece milioane de vehicule alimentate cu GPL, din care 150.000 în România. Reţeaua de distribuţie GPL cuprinde 25.000 de staţii de alimentare în Europa din care aproape 1.000 în România.
Automobile Dacia a vândut, anul trecut, 196.708 vehicule, cu 19,6% mai mult decât în 2005, dar uşor sub estimări, în condiţiile creşterii exporturilor şi scăderii vânzărilor în România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *