LifeStyle

Limba soacrei

Limba Soacrei sau Opuntia Humifusa este o planta de  apartament, pur si simplu adorabila, in momentul in care Limba Soacrei - planta de apartament senzualaaceasta infloreste. Facand parte din familia Cactaceae, Limba Soacrei este usor de ingrijit si de aceea constituie modelul perfect al plantei de apartament.

Opuntia Humifusa este o planta perena, avand tulpina verde, inalta de aproximativ 15-30 cm, pe care se formeaza palete ovale sau eliptice cu spini.

Datorita faptului ca Limba Soacrei este un cactus, ea poate fi udata rar, deoarece iubeste mediul uscat (dar nu extrem de secetos), solul nisipos si lumina.

Limba Soacrei - planta de apartament senzualaFlorile sunt galbene sau portocalii, mari, asemenea unui clopotel deschis, au un aspect catifelat, perfect. In momentul in care le privesti ai senzatia ca nu sunt naturale, ci din ceara!

Limba Soacrei prefera solurile nisipoase, dar si acide sau bazice. Pentru ca planta de apartament sa infloreasca trebuie asezata la lumina, si daca se poate spre sud (NU la umbra).

Opuntia Humifusa se poate inmulti prin seminte si butasi. Perioada de inflorire – din mai si pana in iulie. Datorita spinilor, planta este rezistenta la frig (dar NU la inghet), la razele soarelui si la diferite boli sau daunatori.

Sursa: www.stilfeminin.ro

Limba Soacrei - planta de apartament senzualaLimba Soacrei - planta de apartament senzuala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *