Stiri

LG: noua gamă de mașini de spălat cu Direct Drive

LG Electronics (LG) anunță noua gamă de mașini de spălat Direct Drive cu tehnologia 6 motion, cu funcții inovatoare pentru o spălare silenţioasă, eficienţă energetică şi durabilitate. Noile modele de mașini de spălat Direct Drive încorporează tehnologia inovatoare 6 motion, care oferă mai multă mişcare în procesul de spălare pentru o eficacitate crescută. În plus, LG facilitează procesul de curăţare printr-o varietate de programe şi opţiuni care oferă o experienţă de utilizare intuitivă.
LG_Gama-2013_Masini-de-spalat


Noua tehnologie 6 motion aduce inovaţia LG în căminul consumatorilor pentru o spălare eficientă chiar şi pentru murdăria greu de îndepărtat datorită controlului puterii de centrifugare şi a mişcărilor. Spre deosebire de maşinile de spălat convenţionale, care dispun de o singură mişcare centrifugală, noile modele de maşini de spălat LG din gama 2013 dispun de 6 mișcări specifice: rotire, urcare-coborâre, amestecare, legănare, filtrare, rostogolire.

Datorită celor 6 mișcări, noua gamă de mașini de spălat LG asigură o performanţă crescută de spălare şi asigură un proces de curăţare pentru o varietate de nevoi precum: spălare normală, anti-şifonare, spălare uniformă, spălare delicată, spălare fără detergent şi spălare silenţioasă. Totodată modelele din noua gamă de mașini de spălat LG dispun de programe speciale pentru orice tip de ţesătură cu rolul de a reduce considerabil uzura şi şifonarea acestora în procesul de curăţare.

Tehnologia 6 motion permite detergentului să se dizolve mai repede şi să fie mai bine absorbit în ţesătură, contribuind astfel semnificativ la reducerea timpului necesar pentru spălare şi la economisirea de energie. Datorită acestei inovaţii, modelele din noua gamă de mașini de spălat LG sunt potrivite pentru orice tip de ţesătură, înlăturând petele cu uşurinţă datorită dizolvării eficiente a detergentului.

Eficiență energetică sporită
Eficiența energetică sporită a mașinilor de spălat LG se datorează, în primul rând, folosirii sistemului Direct Drive, un motor performant, cu 10 ani garanție, care nu folosește curea, pârghie sau perii.

De asemenea, tehnologia de tip inverter a fost încorporată în toate modelele de mașini de spălat LG din noua gamă 2013, astfel încât pierderile de energie electrică au fost reduse la minim.

Nu în ultimul rând, eficiența energetică maximă se datorează și încărcării variabile, prin care mașina își dozează singură cantitatea de apă pe care o folosește, în funcție de cantitatea de rufe. De exemplu, mașinile de spălat convenţionale fără detectarea cantității de rufe încărcate, cu o capacitate de 5 kg, consumă 45 litri de apă la un ciclu complet de spalare ( bumbac, 60°C), indiferent de cantitatea de rufe existentă, în timp ce mașina de spălat LG își reduce consumul de apă corespunzător cantității de rufe.

Modelele de mașini de spălat din noua gamă 2013 au clasa energetică până la A+++ și asigură un consum redus de energie, cu până la 40% față de modelele din clase energetice inferioare.

Spălare silențioasă
Maşinile de spălat convenţionale care funcţionează pe baza de motor cu perie produc foarte mult zgomot de frecare, de multe ori peria şi cureaua de transmisie uzându-se, necesită o înlocuire prematură. Pe lângă zgomotul produs de ansamblul mecanic, axa de rotaţie a tamburului şi axa centrală a maşinii nu coincid, ducând la instabilitate structurală şi la o echilibrare ineficientă.

Noile modele de mașini de spălat LG din gama 2013 au fost proiectate pentru a beneficia de stabilitate mare şi vibraţii minime prin intermediul tehnologiei LG Inverter Direct Drive, motorul fiind ataşat direct pe centrul tamburului. Beneficiile aduse de această tehnologie sunt caracterizate de durabilitatea mai mare a pieselor, capacitatea ridicată (de până la 12kg) a tamburului, economisirea de energie prin eficienţa amplasării motorului şi un nivel redus de zgomot şi vibraţii.

Printre noile modele de maşini de spălat LG, clasa Bigin cu capacitate de 12 kg echilibrează şi controlează vibraţiile produse de tambur cu ajutorul tehnologiei Dual Ball Balancer. Deoarece vibraţiile influenţează în mod direct nivelul de zgomot, acestea au fost reduse la un nivel minim. Totodată, structura maşinilor de spălat LG beneficiază de mecanisme ce ajută la eliminarea vibraţiilor precum: izolator de vibraţii aplicat pe tambur şi un sistem inteligent de dispersie a vibraţiilor.

Îndepărtarea alergenilor folosind programul antialergic
Noile modele de mașini de spălat LG din gama 2013 încorporează şi de un program antialergenic. Aburul din interiorul tamburului ajunge la o temperatură de 50⁰- 60⁰C, temperatura necesară pentru eliminarea alergenilor.

Particulele de abur atomizate pătrund mai uşor decât apa în ţesătura rufelor pentru eliminarea alergenilor. Odată atinsă temperatura de dizolvare a alergenilor, aceştia se desprind de haine şi sunt evacuaţi în timpul programului de clătire şi centrifugare.

Funcţia Smart Diagnosis
Tehnologia revoluţionară LG Smart Diagnosis permite consultarea stării tehnice a maşinii de spălat de către un specialist, direct printr-un serviciu de call center. În momentul în care consumatorii au întrebări sau au nevoie de îndrumare în folosirea maşinii de spălat LG, aceştia sunt doar la un telefon distanţă de un răspuns direct. În cazul unei defecţiuni, diagnosticarea prin telefon se poate face în două moduri: prin intermediul unei aplicaţii pentru smartphone-uri sau prin folosirea unui telefon obişnuit. În multe cazuri, această tehnologie va elimina necesitatea unui apel către service, ajutând consumatorii să economisească timp şi bani.

Funcţii inovatoare de spălare
Maşinile convenţionale de spălat folosesc doar o singură funcţie din cele 6 de care beneficiază noile modele de maşini de spălat LG din gama 2013.

Prin mișcarea Urcare-Coborâre (prevenirea șifonării), hainele sunt ridicate în partea superioară a tamburului şi apoi lăsate să cadă la bază, prevenind astfel şifonarea prin intermediul mişcării de Urcare-Coborâre.

Mișcarea Amestecare (dizolvarea eficientă a detergentului) asigură spălarea rufelor printr-o mişcare rapidă „înainte-înapoi”, ajutând la dizolvarea rapidă a detergentului şi la îndepărtarea petelor cu uşurinţă. În mod convenţional detergentul se depunde pe partea de jos a cuvei, dar cu ajutorul acestei funcţii, detergentul este dizolvat eficace în timpul introducerii apei în cuvă.

Rufele cu ţesături fine sau echipamentele sportive sunt „aruncate” dintr-o parte în alta în funcţia Swing pentru a reproduce o spălare de mână delicată. În mod convenţional protejarea hainelor este aproape imposibilă printr-o mişcare standard de rotire. Această funcţie previne strâmtarea şi deteriorarea hainelor preferate.

Prin intermediul mișcării Filtrare, rufele sunt distribuite pe întreaga suprafaţă a cuvei, iar apa în care a fost dizolvat detergentul este pulverizată uniform peste rufe. În mod convenţional maşinile care dispun de o cuvă cu diametrul mare nu reuşesc să distribuie uniform detergentul.

Ultima mișcare de care dispun noile modele de mașini de spălat LG se numeşte Rostogolire (spălare silențioasă), iar principalul său rol este de a face procesul de spălare cât mai silenţios. Rufele sunt scufundate sub nivelul apei pentru a fi spălate cu cât mai multă frecare şi cât mai puţin zgomot. În mod convenţional, rufele cad de pe partea superioară a tamburului şi fac zgomot, dar acest lucru nu este posibil dacă sunt scufundate în apă. Această opțiune este recomandată pentru spălarea pe timpul nopţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *