Concerte

Leonard Cohen la Bucuresti: Nu un concert, ci un spectacol!

7800 de oameni au fost prezenti seara trecuta la al doilea spectacol pe care Leonard Cohen l-a sustinut la Bucuresti, pe Stadionul Tineretului „Iolanda Balas Soter”. Ultimele locuri s-au epuizat inainte de inceperea concertului; Cohen s-a vandut din nou pana la ultimul bilet.

Spectatorii au avut ocazia de a participa la un concert ca in Hyde Park. Multi dintre ei au stat intinsi pe iarba, savurand atmosfera intima.

Mr. Cohen a inceput punctual, ca un adevarat gentleman, la ora 20.00. De data asta, insa, publicul roman a fost pregatit pentru punctualitate, astfel incat atmosfera a fost speciala inca de la inceput. Prima piesa a indemnat spectatorii sa danseze „Till the end of love”, dar pasii de dans au aparut pe stadion abia odata cu piesa „Take this Waltz”.

Imbracat intr-un costum simplu, cu camasa alba, si cu nelipsita palarie, Leonard Cohen a repetat la Bucuresti performanta de acum un an, exersandu-si talentul de vrajitor pe miile de oameni prezenti la spectacol.

Timp de trei ore, cu doar o scurta pauza, artistul canadian si trupa sa au readus la Bucuresti cele mai frumoase dintre piesele repertoriului Cohen: Dance Me to End of Love / The Future / Ain’t No Cure for Love / Bird on the Wire / Everybody Knows / In My Secret Life / Who by Fire / Lover Lover / Waiting for the Miracle / Anthem / Tower of Song / Suzanne / Sisters of Mercy / The Gipsy’s Wife / The Partisan / Boogie Street / Hallelujah / I’m Your Man / Take This Waltz / So Long Marianne / First We Take Manhattan / Famous Blue Raincoat / If it Be Your Will / Hey, That’s No Way to Say Goodbye / Closing Time / I Tried to Leave You.

La fiecare solo al instrumentistilor sau la demonstratiile de talent marca Sharon Robbins sau Webb Sisters, Cohen a ramas, umil, parca, in umbra, cu palaria tinuta in mana si un zambet aprobator. In fata publicului a ingenunchiat. A vorbit direct si simplu fiecarui spectator, a cantat fiecarui suflet. Intreaga audienta a simtit la unison magia.

Ca si data trecuta cand a fost in Romania, Leonard Cohen a bisat indelung. A iesit de trei ori, topaind strengareste de pe scena, si s-a intors tot atat de vesel in fata unui public care l-a primit in picioare, cu aplauze prelungite. „I Tried to Leave You”, a spus Cohen la final, si, in cele din urma, dupa trei ore de exceptie, a facut-o.

Multumim partenerilor concertului Leonard Cohen: Media Image, Comunicatedepresa.ro, Staso Protect, Publicis, InnerCity, si partenerilor media: Antena 1, Europa FM, Elle, Viva, Rebus, Jurnalul National, Sapte Seri, Immo Media, On Move Media, News Outdoor, Downtown, Tillate.com, Zoom TV, apropo.ro, port.ro, muzicabuna.ro, hotnews.ro, anyplace.ro.

www.events.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *