FILME

Laurence Fishburne, în rolul Alchimistului lui Paulo Coelho

Compania lui Harvey Weinstein va produce adaptarea romanului “Alchimistul”, de Paulo Coelho, ce va fi regizată de starul hollywoodian Laurence Fishburne, a anunÅ£at producătorul american la Festivalul de Film de la Cannes, duminică, informează Reuters.

Weinstein a indicat că “Alchimistul” va fi o superproducÅ£ie, cu un buget de minim 60 de milioane.

Filmările vor începe anul viitor, la sfârşitul primăverii.

Producătorul speră să aibă acelaÅŸi succes cu acest film ca ÅŸi cu alte adaptări literare pe care le-a realizat, precum “Pacientul englez” ÅŸi “Talentatul domn Ripley”.

Weinstein spune că “Alchimistul”, publicată pentru prima dată în urmă cu 20 de ani, combină elemente care ar trebui să atragă un public larg – spiritualitate, călătorie, tinereÅ£e, dragoste ÅŸi acÅ£iune.

Romanul, care s-a vândut în aproximativ 30 de milioane de copii în lumea întreagă, spune povestea lui Santiago, un cioban andaluz care călătoreşte spre Africa în căutarea visului său şi se întâlneşte pe drum cu un alchimist.

Fishburne va fi regizorul, dar ÅŸi interpretul alchimistului, ÅŸi a ajutat la scrierea scenariului.

Nu se ÅŸtie cine se va alătura distribuÅ£iei, deÅŸi Weinstein a indicat că i-ar oferi un rol actriÅ£ei spaniole Penelope Cruz, care s-a aflat la Cannes pentru a-ÅŸi prezenta cel mai recent film, “Vicky Cristina Barcelona”, în regia lui Woody Allen.

Producătorul spune că proiectul ar putea constitui “o punte spre Orientul Mijlociu” ÅŸi că este hotărât să facă din acest film o poveste originală. “Nu sunt loial faţă de Laurence, nici faţă de mine, ci faţă de nimeni altcineva decât Paulo Coelho”, a spus Weinstein.

Coelho a indicat, într-un comunicat de presă emis de The Weinstein Company: “Sunt fericit că romanul meu va fi realizat aÅŸa cum intenÅ£ionam eu ÅŸi sper ca spiritul ÅŸi simplitatea muncii mele să fie conservate”.

Sursa: www.monitorulsv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *