Despre copii

Invatarea limbii engleze prin exploatarea desenelor animate

Limba engleza poate fi cu usurinta invatata daca se utilizeaza ca suport de studiu filmele de desene animate subtitrate, potrivit unui comunicat de presa al Centrului de instruire “Shakespeare School” remis, marti, AGERPRES.

Centrul de invatare a limbii engleze anunta ca in lunile iunie -iulie organizeaza astfel de cursuri speciale de vara, care se axeaza mult pe comunicarea directa intre profesori si cursanti, in cadrul unor piese de teatru puse in scena chiar de elevi, dupa ce au vizionat secvente din diverse filme de desene animate sau artistice.

“Cursantii deprind abilitati de comunicare la acest tip de cursuri. Sunt niste cursuri intensive in cadrul carora se joaca piese din filme indragite de copii si adolesccenti.Vorbim in cazul copiilor cu varste intre 7 si 15 ani de povesti precum “Cenusareasa”, “Pinocchio” si de cei mai mari care vad filme pentru varsta lor-“Piratii din Caraibe”, “Harry Potter”. Noi facem un remake al filmelor, apoi se vizioneaza si urmeaza regia. Elevii sunt nevoiti atunci sa vorbeasca mai mult, pentru ca au de interpretat un rol”, a explicat Adriana Alionte, directorul general al “Shakespeare School”.

Alionte a adaugat ca prin aceasta metoda de invatarea se dezvolta inteligenta multipla a copilului, asa cum a fost ea definita de specialisti.

De asemenea, “Shakespeare School” organizeza in vacanta de vara cursuri intensive in cadrul unor tabere de vara ce au loc la institutii private de invatamant din tari in care se vorbeste limba engleza. In cadrul acestor tabere se pot sustine si testari pentru obtinerea unor certificate de recunoastere a cunostintelor de limba engleza.

“In fiecare an am organizat aceste tabere de vara. Anul trecut, romanii au impresionat cadrele didactice din Anglia cu nivelul lor ridicat de cunostinte la engleza. Nu s-au putut face grupe multinationale, cum se obisnuieste in astfel de tabere, pentru ca romanii au avut un nivel mult avansat fata de copiii veniti acolo din alte tari. De aceea s-a organizat special pentru copiii din Romania o grupa aparte si am constatat ca tinerii nostri au devenit adevarati ambasadori ai Romaniei la Cambridge, pentru ca acolo era scoala de vara”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Scolii “Shakespeare” din Bucuresti, Adriana Alionte.

Prin intermediul acestor tabere de vara, elevii si studentii devin “mai ambitiosi, mai motivati”, iar la intoarcere doresc mai mult sa aprofundeze cunostintele la engleza.

In acest an, Scoala “Shakespeare” va organiza cursuri de vara de cate doua saptamani pentru elevi si studenti la Londra, Paris si New York.

Cei cu varste cuprinse intre 18 si 30 de ani pot merge la Londra – Southbank University, elevii intre 14-18 ani la University College, la Cambridge pot merge in aceasta vara cei cu varste intre 16 si 20 de ani, iar la New York – Rutgers University, cei cu varste intre 14 si 25 de ani.

De asemenea, la Paris se pot duce elevii si studentii cu varste intre 16 si 25 de ani.

Preturile sunt suportate de cei care participa la aceste cursuri de vara si variaza intre 1.400 si 1.600 de euro, exclusiv transportul cu avionul.
Programul de vara include cursuri de limba engleza, 15 ore pe saptamana, organizate in grupuri internationale de maxim 15 elevi sau studenti, materialele de studiu, trei mese pe zi, cazare, plata excursiilor de o zi la diferite obiective turistice, activitati recreative, asigurare medicala. AGERPRES/ Mihaela Tudorache

Pentru mai multe informatii ne puteti gasi la:

office@shakespeare-school.ro
www.shakespeare-school.ro
http://shakespeare-school.blogspot.com
tel/fax: 021.252.24.79
Str. Eufrosin Poteca, nr. 42A
office@shakespeare-school.ro
http://www.shakespeare-school.ro/programevara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *