LifeStyle

INTUITEXT: problema corigentelor poate fi ameliorata prin colaborare intre profesori, parinti si elevi

Peste 1.000 de profesori au participat la un sondaj privind Corigentele scolare pe www.didactic.ro. INTUITEXT, divizia de software educational a Grupului Softwin, a realizat un sondaj online pe portalul www.didactic.ro, locul de intalnire virtual al profesorilor din Romania, pentru a identifica cauzele rezultatelor slabe din invatamantul autohton si metodele prin care s-ar putea preveni repetarea acestora.Portalul Didactic.ro a devenit in ultimii patru ani cancelaria online a profesorilor din Romania avand inscrise aproximativ 30.000 de cadre didactice si inregistrand o medie de peste 300.000 de vizitatori pe luna.

Conform rezultatelor sondajului, profesorii considera ca dezinteresul elevilor pentru carte si lipsa de comunicare dintre elevi, parinti si profesori sunt principalele cauze pentru aceste rezultate negative.
La intrebarea in opinia dvs., care este principala cauza a corigentelor scolare din acest an? circa 49% dintre profesori au declarat ca principala cauza o reprezinta dezinteresul elevilor. Circa 22% dintre profesori au raspuns ca de vina este dezinteresul parintilor iar 10,6% spun ca este vorba de absenteism. Doar 6% dintre participanti au declarat ca de vina este „conservatorismul cadrelor didactice si dezinteresul acestora iar alti 4,5% cred ca de vina este plecarea din tara a parintilor elevilor”.

La intrebarea legata de prevenirea unor astfel de situatii pe viitor, circa 27,7% dintre profesori au declarat ca ar fi benefica o colaborare mai buna intre profesori, parinti si elevi. Aproape 23,1% cred ca sunt necesare reforme si schimbari in sistemul educational, iar 15,7% considera ca trebuie stimulat interesul parintilor pentru educarea copiilor. Unii profesori spun ca este nevoie de oferte mai tentante de munca pentru absolventii scolilor romanesti, pentru a stimula fiecare elev (15,1%). Doar 11,3% au apreciat ca este necesara introducerea in scoli a unui specialist sau psiholog, care sa consilieze elevii.

In anul scolar 2005-2006, aproape 140.000 de elevi din toata tara au ramas corigenti.
In total, la studiul Didactic.ro au participat peste 1.000 de cadre didactice din toata tara si din toate domeniile de specializare.

INTUITEXT sprijina invatamantul romanesc, identificand solutii menite sa imbunatateasca sistemul de educare al tinerei generatii. Compania romanesca a realizat de-a lungul timpului diferite proiecte avand ca scop introducerea folosirii instrumentelor interactive de invatare in toate domeniile educationale si de instruire. Printre initiativele de succes INTUITEXT se numara si lansarea portalurilor www.didactic.ro, spatiul virtual de intalnire al profesorilor romani de toate specializarile si din toate colturile lumii, dar si www.olimpiade.ro, singurul portal destinat olimpiadelor si concursurilor scolare din Romania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *