LifeStyle

Intel şi Google elimină poluarea

Intel Corporation şi Google au anunţat că şi-au unit forţele cu importanţi membri ai industriei IT, precum Dell, EDS, HP, IBM, Lenovo, Microsoft, Pacific Gas & Electric, şi cu alte organizaţii de renume precum Environmental Protection Agency şi World Wildlife Fund pentru lansarea „Climate Savers Computing Initiative” (Iniţiativa IT pentru Salvarea Mediului) (www.climatesaverscomputing.org).

Climate Savers Computing Initiative se bucură de un sprijin larg din partea industriei IT şi are ca obiect economisirea energiei şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stabilirea unor scopuri ambiţioase: realizarea de PC-uri şi de echipamente hardware cu un consum de energie eficient, promovarea folosirii tehnologiei IT eficiente din punct de vedere energetic şi utilizarea în întreaga lume a instrumentelor software pentru managementul consumului de electricitate.

“ÃŽn prezent, desktop-urile obiÅŸnuite irosesc aproape jumătate din energia folosită, iar un server normal risipeÅŸte aproximativ o treime,” a declarat Urs Holzle, Senior Vice President, Operations, Google Inc. „Climate Savers Computing Initiative stabileÅŸte un nou obiectiv ambiÅ£ios de 90% eficienţă energetică pentru sursele de alimentare. Dacă este atins, acest obiectiv va conduce la reducea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 54 milioane de tone pe an, ÅŸi la realizarea de economii în valoare de peste 5,5 miliarde USD din costurile alocate energiei,” a adăugat Urs Holzle.

Citeste continuarea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *