Evenimente

Impresii si poze de la Liberty Parade 2008

Cuvintele sunt intotdeauna prea putin. Prea putin pentru a putea descrie ceea ce nici macar privirea nu poate cuprinde. De pe scena Liberty Parade 2008 nu se poate vedea locul de unde incepe si in care se termina multimea de oameni. Pur si simplu, ochii nu bat pana acolo. Se vede o masa nesfarsita si miscatoare de suflete, dansand, o mare uriasa de maini ridicate in aer, un ocean de fiinte care umplu, pur si simplu, toata imensitatea plajei, mult in afara spatiului ingradit al Liberty Parade Arena… “Cati oameni crezi ca sunt acum, aici?” “Toti! Toti oamenii sunt aici!”, suna un schimb de replici din multime.

Veniti din toata Romania si chiar din tarile vecine, oamenii au inceput sa se reverse pe Liberty Parade Arena dupa ora 20:30, cand si caravana celor 3 camioane a ajuns in Saturn. Cateva mii de participanti colorati, plini de viata si inca neobositi dupa aproape 4 ore de marsaluit prin statiuni, in ritmurile muzicii mixate pe camioane de Christian Green, Liviu Hodor, Vika Jigulina, Vlad Oltean, Emil Lassaria, Paul Damixie, Liquid si NTFO, au umplut instantaneu plaja de veselie si dans.

Spatiul ingradit al Liberty Parade Arena era, in maxim o ora, arhiplin, in timp ce pe scena Lucian Barbulescu si apoi DJ Andi de la Vibe FM incalzeau publicul. La ora 22:00 pupitrul a fost preluat de Vali Barbulescu si toata productia de lumini, lasere si ecrane a izbucnit deodata, smulgand urale din zecile de mii de piepturi. Au urmat DJ Allen si DJ Optick, fiecare cu un show de zile mari si jucandu-se cu publicul, care raspundea la fiecare beat, vibratie si schimbare de ritm.
La ora 1, multimea nu mai incapea deja in spatiul ingradit, asa ca accesul a fost oprit de catre jandarmi. Nu s-a descurajat nimeni, pentru ca inca un Liberty Parade Arena s-a ocupat de o parte si de alta a scenei, in afara ingradirii, ducand astfel suprafata evenimentului la aproape 30 de mii de metri patrati.
Pe scena a urcat Carl Kennedy, cu piese vocale si melodioase. Absolut indragostit de ceea ce vedea la Liberty Parade, Kennedy nu s-a dat jos de pe scena pana la 6 dimineata, ramamand alaturi de DJ-ii romani inca 3 ore dupa ce si-a incheiat programul.
De la ora 3 a preluat platanele Dennis Ruyer de la Dance Department. Cu zambet continuu si ochii inundati de fericire, Ruyer a stat si el 2 ore pe scena si a incheiat cu “Romania, I love you!”.
DJ Pagal a tinut Liberty Parade pana la 6 dimineata, cu o plaja tot foarte foarte plina. Soarele a rasarit peste cel putin 10 mii de oameni aflati inca in fata scenei si la fel de plini de viata ca la inceputul serii.

Cuvintele sunt intotdeauna prea putin. Liberty Parade este evenimentul la care trebuie sa FII, ca sa intelegi ca este, intr-adevar, absolut unic in Romania. Incomparabil, din orice punct de vedere, cu ceea ce se intampla in rest, la capitolul concerte si petreceri live. “Atat de multa lume nu am mai vazut decat la Rolling Stones, si parca aici sunt mai multi!”, se comenta pe la 3 dimineata.
Si inca un Liberty Parade – cel de-al noualea – a marcat inca un super succes. La care au contribuit, in egala masura, Radio 21 si Publicis Events ca producatori, Vibe FM, Five’s International (provider tehnic), Pepsi, Red Bull, L&M si Cefin Used Trucks.

www.libertyparade.com pentru fotografii si filme de la Liberty Parade 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *