Stiri

Imobiliare: ce alegi, contrucție modernă sau blocul vechi?

Pe piața imobiliară se duce o luptă în ultima perioadă între proiectele imobiliare noi și moderne și apartamentele din blocurile vechi, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Prețurile nu mai sunt atât de diferite, datorită perioadei de criză, dar este la fel de adevărat că exită în continuare probleme și
posibile țepe în imobiliare.

Blocul vechi are câteva avantaje – ești sigur că este o construcție solidă și ești avantajat mai ales dacă prinzi un apartament într-un bloc deja anvelopat. Pe de altă parte este clar că va trebui să cheltui mai mult: se spar țevi, rețeaua electrică e la pământ, țevile de gaze nu mai sunt noi și la fel se întâmplă cu încălzirea centrală.

Blocurile moderne au și ele avantaje. În primul rând prețurile au scăzut, apoi găsești sigur loc de parcare, ba care e și rezervat și nu oprește nimeni pe el. Apoi ai alte avantaje: nu ai instalații vechi sau pierderi de căldură, plus că ai tehnologii noi. Poți avea de exemplu eficiență energetică maximă, sisteme inteligente de control și finisaje de calitate. De multe ori ai aer condiționat instalat. Unele proiecte instalează de exemplu și purificatoare de aer. Heavenfresh Intelli-Pro este doar un exemplu de aparat care face ca toate aceste probleme să dispară. Purificatorul aer are la bază o tehnologie de ultimă generație cu ajutorul căreia restabileşte un echilibru în camerele cu o suprafaţă maximă de 60 metri pătraţi.

Are un senzor care monitorizează calitatea aerului și de asemenea supraveghează componentele. Pornește atunci când este nevoie și are șase tehnologii de filtrare: hepa, filtru de carbon, sistem de pre-filtrale, lampă cu ultraviolete care distruge germenii, ionizator pentru aer și o sită electronică pentru colectarea prafului. Merită să cheltui un pic mai mult când faci creditul, dar să ai purificator de aer.

Acum circulă tot mai mult o teorie nouă. Decât să stai cu chirie, care este de câteva sute de euro, mai bine te străduiești (împreună cu familia) și faci un credit imobiliar. Plătești aceiași bani, dar știi că acea locuință va rămâne a ta. Totuși, o rată de câteva sute de euro nu va fi imposibil de achitat indiferent de criza economică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *