LifeStyle

HUMANITAS MULTIMEDIA va invita la lansarea celui mai recent album interactiv de fotografie semnat RAZVAN VOICULESCU

Humanitas Multimedia va invita, in data de 6 decembrie 2006, la ora 18:00, la lansarea seriei de autor Razvan Voiculescu si a albumului de fotografie PORTITA. RASCRUCE DE TARM SI TARAM. Lansarea va avea loc la CARTURESTI, strada Arthur Verona nr 13, la ora 18:00. Vor participa: Maia Morgenstern, Cristina Topescu, Nicu Alifantis, Andreea Grigorean, Anca Dumitru si Razvan Voiculescu.

Dupa succesul pe care l-au avut primele albume interactive (pe suport CD-rom) semnate Razvan Voiculescu, Romania in fotografii (ne)conventionale si Lumea e ca tandretea unui nud, Humanitas Multimedia a hotarat crearea unei serii de autor, odata cu aparitia celui mai recent album Portita. Rascruce de tarm si taram.
Toate cele trei CD-rom-uri au posibilitati de navigare in romana si engleza, peste 150 de fotografii, making-of-ul sesiunilor de fotografie si un interviu cu Razvan Voiculescu.

Razvan Voiculescu a parasit Romania in 1980 si a studiat arta fotografica la Copenhaga. Succesiv, apoi, si-a continuat studiile postuniversitare la New York si Paris. In 1994, s-a intors in tara, ‘atunci nu definitiv, dar acum as crede ca da’, precizeaza el. In anul intoarcerii in tara, Razvan Voiculescu era deja autorul unor expozitii personale la Copenhaga, Peisaj maritim Nordic, Gotheborg, Arhitectura disparuta, Paris, Il de Ré si Fatade de contrast. In tara a avut peste douazeci de expozitii personale.
Portita – Rascruce de tarm si taram / Portita – Crossroads between shore and land este o aplicatie multimedia offline ce ruleaza pe platforma Windows. CD Rom-ul bilingv al acestei prime versiuni contine:
• Inedit imagini aeriene ale traseului Periboina – Portitţa – Periteasca – Perisor, o premiera pentru albumele fotografice din Romania
• Peste 150 de fotografii facute de Razvan Voiculescu. Acestea sunt structurate pe sapte categorii: Plaja, Cherhanale, Peisaj, Marea, Animale, Pescari, Detalii
• Bonus, un film de douasprezece minute care reprezinta making of-ul sesiunilor de fotografie
• coloana sonora a making of-ului este semnata de Nicu Alifantis

Cat priveste gazda lansarii, daca ‘Paradisul e o biblioteca’ (Borges), atunci Carturesti e o librarie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *