Hercule Poirot revine la Diva

Poirot resHercule Poirot, detectivul belgian devenit celebru datorită romanelor Agathei Christie, revine în atenția publicului o dată cu aniversarea, în 2015, a 125 de ani de la nașterea autoarei.
Când Agatha Christie a murit în 1976, la vârsta de 85 de ani, devenise cea mai populară scriitoare din lume. Cu vânzări de peste două miliarde de exemplare, ea obţinuse imposibilul: mai mult de o carte publicată anual începând cu anii 1920, fiecare devenind un bestseller.

Cu ocazia aniversării celor 125 de ani de la naşterea reginei romanelor poliţiste, Editura RAO a publicat Crime în devenire, Secrete din arhiva personală a Agathei Christie de John Curran. Cartea dezvăluie secrete despre felul în care au luat naştere subiectele celebrelor ei romane. Cercetând documentele personale şi scrisorile, John Curran dezvăluie evoluţia a peste douăzeci de romane, piese de teatru, povestiri şi alte lucrări. Aici se găsesc adevărate giuvaiere, inclusiv eseul Agathei Christie despre faimosul detectiv creat de ea, Hercule Poirot, scris în anii 1930 sau o versiune necunoscută a unei povestiri cu Miss Marple.
Diva este televiziunea care a difuzat, în ultimii ani, toate sezoanele serialului de succes Hercule Poirot. Serialul britanic urmărește cazurile rezolvate de Hercule Poirot, detectivul belgian care, cu ajutorul „micuţelor lui celule cenuşii”, ajută poliţia să dezlege misterele din Marea Britanie a în anilor ’30. David Suchet joacă rolul principal al celebrului detectiv, iar interpretarea sa i-a adus o mulţime de premii şi nominalizări, printre care şi una la Premiile BAFTA.
Fanii cărților Agathei Christie și ai detectivului creat de aceasta au ocazia să revadă la Diva, începând din 17 februarie, episoadele din sezoanele 11, 12 și 13 ale serialului Hercule Poirot. De luni până vineri, de la ora 14:00, va fi difuzat câte un episod de două ore, iar reluările vor fi sâmbăta și duminica de la 16:00, câte două episoade.
Urmăriți începând de marți, 17 februarie, sezoanele 11-13 ale serialului Hercule Poirot, de luni până vineri, la ora 14:00 și în weekend de la ora 16:00. Numai la Diva!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *