Concerte

Handsome Furs, din nou in Romania

Trupa canadiana Handsome Furs revine la Bucuresti pe 16 octombrie, cu un concert in clubul Control, o noua initiativa din seria Indie Nights Live, conceputa de OneDay. Alaturi de Handsome Furs vor mai concerta trupele bucurestene The Amsterdams si The Mono Jacks. Handsome Furs este un duo electro-rock format in 2005 la Montreal de frontman-ul Wolf Parade, Dan Boeckner (voce, chitara, drum machine) si sotia sa, Alexei Perry (synth, drum machine). Trupa are la activ doua albume Plague Park (2007) si Face Control (2009) lansate de prestigioasa casa de discuri Sub Pop (Nirvana, CSS, Fleet Foxes).

Handsome Furs au la baza o etica nomada, calatoriile fiind atat izvorul de inspiratie pentru muzica lor, cat si scena perfecta pentru show-uri. Lansat in martie anul acesta, albumul Face Control oglindeste experientele avute de trupa in recentul turneu est-european, cu precadere in Rusia. In mai 2009, turneul Handsome Furs a inclus si Bucurestiul, despre care cei doi canadieni au impresii foarte placute.

Tocmai am petrecut o saptamana la Bucuresti se intampla atatea acolo, e incredibil. Este un oras cu totul neobisnuit, poate cel mai aglomerat din Europa, iar oamenii de acolo au foarte multa vointa, vor sa faca multe cu foarte putin, si asta ma inspira. In timpul sederii noastre acolo, am cunoscut multi artisti si muzicieni care aveau proiecte foarte interesante. Asta mi-a deschis ochii si m-a facut sa apreciez fiecare moment petrecut acolo. Bucurestiul are o atmosfera eclectica si interesanta si abia astept sa ma intorc acolo, marturiseste Dan Boeckner intr-un interviu acordat revistei americane L.A. Record, in luna iunie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *