Concerte

Goran Bregovic impreuna cu “Wedding and Funeral Orchestra” concerteaza duminica la Slatina

Spectacolul intitulat “Poveşti si cântece pentru nunţi şi înmormântări” este organizat de către Primaria Municipiului Slatina , duminica 21 septembrie de la ora 19.30 Conferinţa de presă se organizează la sediul Primariei Slatina , duminică. 21 septembrie, începând cu ora 13.00. Accesul şi programarea interviurilor se face, în prealabil prin telefon la Biroul de Presă.

Născut la Sarajevo dintr-o mamă sârboaică ÅŸi un tată croat, Goran Bregović a părăsit fosta Iugoslavie în 1992, în timpul războiului din Bosnia (1992 – 1995)
Crescut în Balcani, inspirat de acordurile tradiţionale ale regiunii în care a trait, Bregovic este un artist complet, o expresie a exotismului pe care cultura balcanică o poarta dupa sine la contactul cu restul Europei.

Goran Bregović a debutat în lumea muzicală în anii ’70 alături de trupa rock Bijelo Dugme, dupa 10 ani optând pentru o carieră solo.
Muzicianul, în vârstă de 58 de ani, si-a cucerit celebritatea datorită spectacolelor sale cu ritmuri balcanice, a muzicii compuse pentru filmele lui Emir Kusturica :’Arizona Dreams’, ‘Underground’, ‘Vremea Å¢iganilor’ , ‘Regina Margot”. Până în prezent Bregović se poate lauda că a semnat nu mai puÅ£in de 30 de coloane sonore.

„Wedding and Funeral Orchestra” a promovat muzica ţiganească în Balcani şi în întreaga lume în ultimii ani.

Vreme de aproape 20 de ani, Goran a fost prezent în mod constant pe piaţa de spectacole din Romania şi, de nenumerate ori artistul a declarat că se consideră unul dintre artiştii importanţi ai ţării noastre.

Discografia lui Goran Bregovic cuprinde `Tales and songs from weddings and funerals` (2002), `Balkanica` (2000), `Silence of the balkans` (1998), `Song book` (2000), `Music for films` (2000), `Kayah` (2000), `Ederlezi` (1998), `Underground` (1995), `La Reine Margot` (1994), `Arizona Dream ` (1993) si `Le temps des gitans – Kuduz` (1990).

Spectacolul este oferit de catre Primaria Oraşului Slatina locuitorilor Judeţului Olt şi se va desfăşura la Sensul Giratoriu din Cartierul Steaua, unde va fi amplasată scena.
Intrarea este gratuită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *