LifeStyle

Gloxinia e originară din Brazilia

GloxiniaOriginară din regiunile Braziliei, gloxinia este o plantă de ghiveci ce se utilizează, în special, pentru decorarea apartamentelor.

Planta prezintă rădăcină tuberoasă, din care ies tulpini scurte.Gloxinia are frunze ovale, catifelate ÅŸi dinÅ£ate pe margini, ÅŸi flori abundente, în formă de clopot, în culori variate: alb, roz, roÅŸu, violet…

Gloxinia este o plantă iubitoare de căldură şi poate fi aşezată în locuri luminoase, dar ferite de razele solare. De asemenea, încăperea în care se păstrează gloxinia trebuie să fie bine aerisită şi ferită de fluctuaţii de temperatură. Este foarte important ca planta să se păstreze la o temperatură constantă.

Important! Plantei îi prieşte umiditatea dar nu trebuie udată în exces. Totodată, evitaţi să udaţi frunzele gloxiniei, acest lucru fiindu-le dăunător.

În momentul în care florile gloxiniei se ofilesc, frunzele plantei încep să cadă şi rămîn doar bulbii. Din septembrie, planta intră într-un fel de repaos şi de aceea se udă mai rar şi se păstrează într-o cameră răcoroasă şi bine aerisită. Atunci cînd frunzele încep să reapară, gloxinia trebuie plantată într-un alt ghiveci, într-un sol care să absoarbă uşor apa.

Planta se înmulţeşte prin butaş sau seminţe. Florile apar la trei luni după plantarea tuberculilor sau, în cazul înmulţirii prin seminţe, la aproximativ şase luni de la însămînţare.

Material oferit de “Flora Holland”, filiala IaÅŸi

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *