RETETE CULINARE

Fursecuri asortate

fursecuri asortateIngrediente:
3 oua, 2 linguri de cacao, 1 pachet de unt sau margarina, 250 gr. zahar, 1 pahar lapte, faina cat cuprinde (aproximativ 1 kg si jumatate), 2 lingurite amoniac stins in laptele caldut, arome.
Preparare:
Se freaca untul cu zaharul si apoi se pune amoniacul stins in lapte, se adauga ouale intregi, mestecand mereu. Se pune faina treptat, mestecand compozitia cu o lingura de lemn, iar cand devine ca o coca mai consistenta se incepe framantatul, atat cat este cazul. Se imparte compozitia in 2 si una dintre bucati se amesteca cu cacao.
Se intind pe rand foaia alba, apoi cea neagra, separat. Foile trebuie sa fie subtiri si nu foarte mari ca dimensiuni, pentru ca se pot intinde mai multe foi din fiecare compozitie. se pune foaia colorata peste cea alba si se preseaza bine, apoi se ruleaza. Se procedeaza asa pana cand se termina coca. Rulourile se dau la rece pentru vreo 2 ore.
Dupa ce s-au racit, se taie pe lat, rondele subtiri, care se coc in tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie speciala de copt. Procesul de copt dureaza ceva timp, dar merita!
Crema:
100 ml lapte
500 gr. zahar
1 pachet de unt
2 linguri de cacao
Se pune zaharul cu untul si cacao, se lasa sa se inmoaie. Se adauga laptele si se mesteca incontinuu cu o lingura de lemn, pana cand compozitia se incheaga putin.
Fursecurile se lipesc cate doua cu crema racita.
Pofta buna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *